zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Pečená pražma na zelenině a bílém víně
Autor: Rok s Garden & Kitchen Pečená pražma na zelenině a bílém víně

Pečená pražma na zelenině a bílém víně

Hodnoceno: 9x
Čerstvá zelenina, čerstvá ryba a dostatek bylinek, olivového oleje a bílého vína. Co víc si od jara do podzimu přát? Skliďte kousky v nejvyšší zralosti, naskládejte je do pekáče a upečte lahůdku, která vás rázem přenese ke Středozemnímu moři.
do 1 hodiny
4 porce

reklama

Postup

  1. Cibuli oloupejte a společně s fenyklem pokrájejte na tenké plátky. Rozložte je do zapékací mísy, přidejte cherry rajčata, osolte, opepřete a zalijte vínem a 2 lžícemi oleje. 
  2. Troubu předehřejte na 180 °C. Ryby očistěte, zbavte případných vnitřností, osolte, opepřete, do břišní dutiny vložte plátky citronu a snítky rozmarýnu a ryby položte na zeleninu. Nožem do kůže udělejte pár zářezů a zakápněte je olivovým olejem. 
  3. Ryby se zeleninou pečte v předehřáté troubě zhruba 25 minut, až ryba zpevní a zelenina změkne. Podávejte s bramborami, lehce zakápnuté citronovou šťávou a olivovým olejem. 
Pečená pražma na zelenině a bílém víně
Autor: Rok s Garden & Kitchen Pečená pražma na zelenině a bílém víně

reklama

Rok s Garden & Kitchen
Inna Valoušková

Vystudovaná ekonomka a máma dvou dětí vyrostla na venkově, kde se od svojí babičky naučila starat o zahradu i domácí zvířata a péct a od maminky zase vařit. Po mnoha letech ve městě si však Inna Valoušková uvědomila, že patří na venkov a potřebuje cítit přírodu a jíst převážně to, co vypěstuje a ne produkty neznámého původu z anonymního supermarketu. A tak se vrátila na vesnici a začala pěstovat to, co má ráda a úrodu postupně zpracovávat v kuchyni. O své zkušenosti se dělí na blogu www.gardenandkitchen.com, díky kterému vznikla i tato kuchařka. Představuje roční období v celé jejich kráse, jejich plodiny a lahodné recepty z nich. 

Kuchařka je dostání pouze na gkshop.cz