Suroviny
- cibule 1 ks
- fenykl 1 bulva
- cherry rajčata 10 ks
- bílé víno (suché bílé víno) 100 ml
- olivový olej 3 lžíce + na zakápnutí
- pražma 2 ks
- chemicky neošetřený citron 1/2 ks
- pár snítek rozmarýnu
- sůl (sůl a čerstvě namletý pepř)
- brambory k podávání
Postup přípravy
- Cibuli oloupejte a společně s fenyklem pokrájejte na tenké plátky. Rozložte je do zapékací mísy, přidejte cherry rajčata, osolte, opepřete a zalijte vínem a 2 lžícemi oleje.
- Troubu předehřejte na 180 °C. Ryby očistěte, zbavte případných vnitřností, osolte, opepřete, do břišní dutiny vložte plátky citronu a snítky rozmarýnu a ryby položte na zeleninu. Nožem do kůže udělejte pár zářezů a zakápněte je olivovým olejem.
- Ryby se zeleninou pečte v předehřáté troubě zhruba 25 minut, až ryba zpevní a zelenina změkne. Podávejte s bramborami, lehce zakápnuté citronovou šťávou a olivovým olejem.
Pečená pražma na zelenině a bílém víně Zdroj: Rok s Garden & Kitchen