Inna Valoušková

Pečená pražma na zelenině a bílém víně

Moje hodnocení
10x

Čerstvá zelenina, čerstvá ryba a dostatek bylinek, olivového oleje a bílého vína. Co víc si od jara do podzimu přát? Skliďte kousky v nejvyšší zralosti, naskládejte je do pekáče a upečte lahůdku, která vás rázem přenese ke Středozemnímu moři.

4 porce
60 minut
středomořská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Cibuli oloupejte a společně s fenyklem pokrájejte na tenké plátky. Rozložte je do zapékací mísy, přidejte cherry rajčata, osolte, opepřete a zalijte vínem a 2 lžícemi oleje.
  2. Troubu předehřejte na 180 °C. Ryby očistěte, zbavte případných vnitřností, osolte, opepřete, do břišní dutiny vložte plátky citronu a snítky rozmarýnu a ryby položte na zeleninu. Nožem do kůže udělejte pár zářezů a zakápněte je olivovým olejem.
  3. Ryby se zeleninou pečte v předehřáté troubě zhruba 25 minut, až ryba zpevní a zelenina změkne. Podávejte s bramborami, lehce zakápnuté citronovou šťávou a olivovým olejem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Inna Valoušková

Garden and kitchen Inna Valoušková

Autorka blogu Garden & kitchen pěstuje na své zahradě téměř všechnu zeleninu a pak z ní vaří pro rodinu a přátele nápadité recepty tradičního i zcela fantazijního střihu. „Mojí největší zálibou je vymýšlet skvělá jídla, ve kterých využiji sezonní zeleninu. Spontánnost a jednoduchost je při vaření a pečení moje hlavní motto,“ popisuje. Z této vášně a úspěchu blogu napsala první kuchařku Rok s Garden & kitchen, druhý díl vznikl jako odpověď na častý dotaz fanoušků a čtenářů blogu: A co bude dál? V knize najdete mnoho lahodných pokrmů, které si můžete uvařit po příchodu z práce i o víkendu, krásné fotky zahrady a jejích zvířecích obyvatel, a hlavně pestrou paletu zeleniny. Inna vás přesvědčí, že pěstovat si zeleninu a pak ji všechnu sníst, je vlastně docela snadné.

www.gkshop.cz


Přečtěte si také

Recepty