Pečená pražma na zelenině a bílém víně
Zdroj: Rok s Garden & Kitchen
Pečená pražma na zelenině a bílém víně
Zdroj:
Rok s Garden & Kitchen
Čerstvá zelenina, čerstvá ryba a dostatek bylinek, olivového oleje a bílého vína. Co víc si od jara do podzimu přát? Skliďte kousky v nejvyšší zralosti, naskládejte je do pekáče a upečte lahůdku, která vás rázem přenese ke Středozemnímu moři.
4 porce
60 minut
středomořská
Postup přípravy
-
Cibuli oloupejte a společně s fenyklem pokrájejte na tenké plátky. Rozložte je do zapékací mísy, přidejte cherry rajčata, osolte, opepřete a zalijte vínem a 2 lžícemi oleje.
-
Troubu předehřejte na 180 °C. Ryby očistěte, zbavte případných vnitřností, osolte, opepřete, do břišní dutiny vložte plátky citronu a snítky rozmarýnu a ryby položte na zeleninu. Nožem do kůže udělejte pár zářezů a zakápněte je olivovým olejem.
-
Ryby se zeleninou pečte v předehřáté troubě zhruba 25 minut, až ryba zpevní a zelenina změkne. Podávejte s bramborami, lehce zakápnuté citronovou šťávou a olivovým olejem.
Pečená pražma na zelenině a bílém víně 2
Zdroj: Rok s Garden & Kitchen
Pečená pražma na zelenině a bílém víně 2
Zdroj:
Rok s Garden & Kitchen