Kuře ve sladkokyselé omáčce s fenyklovo-okurkovým salátem
Zdroj: archiv Pavel Berky
Kuře ve sladkokyselé omáčce s fenyklovo-okurkovým salátem
Zdroj:
archiv Pavel Berky
Perfektní tip na rychlou večeři, na které si pochutná celá rodina. Šťavnaté kousky kuřecího masa ve sladkokyselé omáčce doplňuje svěží salátek z čerstvého fenyklu s okurkou. Vyzkoušejte výtečný recept od Pavla Berkyho.
Postup přípravy
-
Maso nakrájejte na menší kousky. Ve větší míse smíchejte mouku, škrob, sůl a pepř. Přidejte vajíčko, vodu a vše pořádně promíchejte. Maso naložte do marinády a nechte odpočinout přibližně 30 minut.
-
Připravte zálivku na salát. Do menšího kastrolu dejte vinný ocet, vodu, cukr a koření. Přiveďte k varu a odstavte z ohně. Na mandolíně (případně škrabkou) nakrájejte okurku a fenykl na tenké plátky. Zalijte vychladlým nálevem a dejte do lednice.
-
Do hlubší pánve nalijte olej a zahřejte na teplotu přibližně 160 stupňů. Uležené kousky masa postupně fritujte v rozpáleném oleji. Kousky by měly být minimálně ze dvou třetin ponořené v oleji. Smažte přibližně 40 vteřin, poté kousky vytáhněte do připravené nádoby (do které můžete na dno dát papírové ubrousky) a nechte okapat přebytečný olej. Po osmažení všech kousků postup zopakujte, tentokrát smažte maso dozlatova. Dvojité smažení zaručí, že těstíčko zůstane pořád pevné a nebude se odlupovat.
-
V nové pánvi zahřejte 2 lžíce oleje. Přidejte na tenké nudličky nakrájený zázvor a nadrobno nasekaný česnek. Chvilku restujte, dejte pozor, aby se česnek nespálil. Přilijte sójovou omáčku, ocet, pomerančovou šťávu, cukr a chilli papričky. Vše přiveďte k varu a minutu povařte. Poté odstavte z ohně a nechte chvilku odležet. Ještě teplou omáčkou přelijte smažené kuřecí kousky a vše důkladně promíchejte.
-
Maso podávejte s uleželým salátem, případně s vařenou jasmínovou rýží.
Kuře ve sladkokyselé omáčce s fenyklovo-okurkovým salátem 2
Zdroj: archiv Pavel Berky
Kuře ve sladkokyselé omáčce s fenyklovo-okurkovým salátem 2
Zdroj:
archiv Pavel Berky