Kuře ve sladkokyselé omáčce s fenyklovo-okurkovým salátem

Moje hodnocení
4x

Perfektní tip na rychlou večeři, na které si pochutná celá rodina. Šťavnaté kousky kuřecího masa ve sladkokyselé omáčce doplňuje svěží salátek z čerstvého fenyklu s okurkou. Vyzkoušejte výtečný recept od Pavla Berkyho.

4 porce
60 minut
asijská

Maso

  • kuřecí stehenní řízek (kuřecí stehenní řízky) 450 g
  • hladká mouka 120 g
  • kukuřičný škrob 60 g
  • voda 160 ml
  • sůl 1 lžíce
  • mletý bílý pepř 1 lžička
  • vejce 1 ks
  • rostlinný olej 500 ml

Omáčka

Salát

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na menší kousky. Ve větší míse smíchejte mouku, škrob, sůl a pepř. Přidejte vajíčko, vodu a vše pořádně promíchejte. Maso naložte do marinády a nechte odpočinout přibližně 30 minut.
  2. Připravte zálivku na salát. Do menšího kastrolu dejte vinný ocet, vodu, cukr a koření. Přiveďte k varu a odstavte z ohně. Na mandolíně (případně škrabkou) nakrájejte okurku a fenykl na tenké plátky. Zalijte vychladlým nálevem a dejte do lednice.
  3. Do hlubší pánve nalijte olej a zahřejte na teplotu přibližně 160 stupňů. Uležené kousky masa postupně fritujte v rozpáleném oleji. Kousky by měly být minimálně ze dvou třetin ponořené v oleji. Smažte přibližně 40 vteřin, poté kousky vytáhněte do připravené nádoby (do které můžete na dno dát papírové ubrousky) a nechte okapat přebytečný olej. Po osmažení všech kousků postup zopakujte, tentokrát smažte maso dozlatova. Dvojité smažení zaručí, že těstíčko zůstane pořád pevné a nebude se odlupovat.
  4. V nové pánvi zahřejte 2 lžíce oleje. Přidejte na tenké nudličky nakrájený zázvor a nadrobno nasekaný česnek. Chvilku restujte, dejte pozor, aby se česnek nespálil. Přilijte sójovou omáčku, ocet, pomerančovou šťávu, cukr a chilli papričky. Vše přiveďte k varu a minutu povařte. Poté odstavte z ohně a nechte chvilku odležet. Ještě teplou omáčkou přelijte smažené kuřecí kousky a vše důkladně promíchejte.
  5. Maso podávejte s uleželým salátem, případně s vařenou jasmínovou rýží.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Pavel Berky

Pavel Berky Pavel Berky

Pavel Berky, finalista Masterchef Česko, nelenil a vydal svou první kuchařku. Na téměř 400 stranách najdete více jak 100 receptů, které budou pomůckou pro úplné začátečníky, ale také inspirací pro ostřílené profíky. A jak je u Pavla zvykem, celá kniha má umělecký nádech! Sám kuchařku ilustroval vlastními kresbami a okouzlí i krásné dárkové balení doplněné o bavlněnou tašku na potraviny, designovou tužku z černého dřeva a ani speciální záložky nechybí! Jedná se tak o nádherný dárek pro všechny milovníky vaření, pečení a grilování!

Kuchařka je dostupná pouze na www.pavelberky.com


Přečtěte si také

Recepty