Zdeněk Pohlreich

Nadívaná roláda z vepřového bůčku s pečeným fenyklem

Moje hodnocení
12x

V prvním díle nové řady pořadu Šéfem za pár minut připravil Zdeněk Pohlreich šťavnatou vepřovou roládu s netradiční nádivkou. Ideální recept na slavnostní oběd, kterým své hosty zaručeně ohromíte.

1 porce
60 minut

Postup přípravy

  1. Špičkou nože nařežte na kůži bůčku mřížku. Maso nařízněte podélně tak, abyste vytvořili velký ten-ký plát masa a mohli jste ho naplnit. Celou plochu důkladně osolte a opepřete.
  2. Pak připravte náplň. Na pánvi opražte nasucho semínka fenyklu. Jakmile se rozvoní, nasypte je do misky a přidejte plátky mandlí, spařené lístky kapustiček a nakrájený pórek. Osolte a opepřete. Rukou promíchejte náplň s oloupaným chorizem. Zapracujte do směsi strouhanku a navrstvěte náplň na celou plochu masa. Navrch nasypte nasekané lístky čerstvé šalvěje.
  3. Zarolujte maso od konce, kde není kůže, a pečlivě roládu svažte kuchyňským provázkem. V pekáčku ji ještě jednou osolte a opepřete, podlijte trochou vody a nechte péct zhruba hodinu na 180 °C.
  4. Mezitím do mísy vymačkejte citronovou šťávu, zakápněte ji olivovým olejem a přidejte nasekaný čerstvý fenykl. Přilijte vinný ocet a vmíchejte slaninu nakrájenou na kostky. Posypte marinádou roládu a pečte dalších 45 minut.
  5. Vyndejte roládu z pekáčku a přes sítko slijte šťávu do rendlíku. Z omáčky vyvařte vodu a zbylý tuk přelijte do čistého kastrolu. K připečené omáčce v rendlíku přilijte vývar, provařte a na závěr rozpusťte v omáčce máslo. Nakrájejte roládu na plátky, přidejte fenykl z pekáčku a podlijte jídlo omáčkou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Zdeněk Pohlreich

Taková normální kuchařka Zdeněk Pohlreich

Každá správná grilovací párty je neodmyslitelně spojená hlavně s masem a i v této knize ho najdete hojně. Nabízí ale i recepty, které reflektují probíhající změnu životního stylu. Není totiž pochyb o tom, že lidé začínají jíst jídla lehčí a lépe stravitelná. A pestrost a rovnováha v jídle jsou stejně důležité a zábavné jako pestrost a rovnováha v komplexním životě. Zahrada je v létě navíc plná lákavých čerstvých surovin a nabízí spoustu inspirace.

Kuchařka navazuje na předešlé knihy Zdeňka Pohlreicha z posledních let, kdy kuchařské ego hodně ustoupilo potřebám obyčejného člověka a recepty jsou tvořené z běžně dostupných produktů a postupy jsou jednoduché, takže si s nimi poradí úplně každý.

Vydalo nakladatelství Sevruga.


Přečtěte si také

Recepty