Garden & Kitchen

Jednoduchý zapečený fenykl se smetanou a parmazánem

Moje hodnocení
10x

Fenykl možná nevaříte tak často, ale jakmile objevíte tento nový recept od Garden & Kitchen, vše se změní! Zapečený se sýrem a smetanou totiž skvěle funguje, má velmi jemnou a nasládlou chuť a skvěle se hodí jako příloha k rybě, či masu.

4 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Zapékací mísu vymažte máslem.
  2. Bulvy fenyklu rozpulte a každou půlku ještě rozkrojte na čtvrtiny.
  3. Půlku pokrájeného fenyklu naskládejte do zapékací mísy, osolte, opepřete, polijte smetanou a posypte směsí strouhanky a parmezánu.
  4. Poté přidejte zbylé kousky fenyklu a znovu lehce osolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem.
  5. Zapékací mísu zakryjte alobalem a dejte do trouby. Pečte v předehřáté troubě půl hodiny. Poté alobal odkryjte a pečte ještě dalších 15 minut.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Garden & Kitchen


Přečtěte si také

Recepty