Suroviny
- fenykl 2 bulvy
- smetana ke šlehání 150 ml
- strouhanka 1/2 hrnku
- parmazán 1/2 hrnku
- máslo (na vymazání formy)
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 180 °C. Zapékací mísu vymažte máslem.
- Bulvy fenyklu rozpulte a každou půlku ještě rozkrojte na čtvrtiny.
- Půlku pokrájeného fenyklu naskládejte do zapékací mísy, osolte, opepřete, polijte smetanou a posypte směsí strouhanky a parmezánu.
- Poté přidejte zbylé kousky fenyklu a znovu lehce osolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem.
- Zapékací mísu zakryjte alobalem a dejte do trouby. Pečte v předehřáté troubě půl hodiny. Poté alobal odkryjte a pečte ještě dalších 15 minut.
Jednoduchý zapečený fenykl se smetanou a parmezánem 2 Zdroj: Garden & Kitchen