Jednoduchý zapečený fenykl se smetanou a parmezánem
Zdroj: Garden & Kitchen
Jednoduchý zapečený fenykl se smetanou a parmezánem
Zdroj:
Garden & Kitchen
Fenykl možná nevaříte tak často, ale jakmile objevíte tento nový recept od Garden & Kitchen, vše se změní! Zapečený se sýrem a smetanou totiž skvěle funguje, má velmi jemnou a nasládlou chuť a skvěle se hodí jako příloha k rybě, či masu.
Postup přípravy
-
Troubu předehřejte na 180 °C. Zapékací mísu vymažte máslem.
-
Bulvy fenyklu rozpulte a každou půlku ještě rozkrojte na čtvrtiny.
-
Půlku pokrájeného fenyklu naskládejte do zapékací mísy, osolte, opepřete, polijte smetanou a posypte směsí strouhanky a parmezánu.
-
Poté přidejte zbylé kousky fenyklu a znovu lehce osolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem.
-
Zapékací mísu zakryjte alobalem a dejte do trouby. Pečte v předehřáté troubě půl hodiny. Poté alobal odkryjte a pečte ještě dalších 15 minut.
Jednoduchý zapečený fenykl se smetanou a parmezánem 2
Zdroj: Garden & Kitchen
Jednoduchý zapečený fenykl se smetanou a parmezánem 2
Zdroj:
Garden & Kitchen