zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Jednoduchý zapečený fenykl se smetanou a parmezánem
Autor: Garden & Kitchen Jednoduchý zapečený fenykl se smetanou a parmezánem

Jednoduchý zapečený fenykl se smetanou a parmazánem

Hodnoceno: 3x
Fenykl možná nevaříte tak často, ale jakmile objevíte tento nový recept od Garden & Kitchen, vše se změní! Zapečený se sýrem a smetanou totiž skvěle funguje, má velmi jemnou a nasládlou chuť a skvěle se hodí jako příloha k rybě, či masu.
do 1 hodiny
4 porce

reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Zapékací mísu vymažte máslem.
  2. Bulvy fenyklu rozpulte a každou půlku ještě rozkrojte na čtvrtiny.
  3. Půlku pokrájeného fenyklu naskládejte do zapékací mísy, osolte, opepřete, polijte smetanou a posypte směsí strouhanky a parmezánu.
  4. Poté přidejte zbylé kousky fenyklu a znovu lehce osolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem.
  5. Zapékací mísu zakryjte alobalem a dejte do trouby. Pečte v předehřáté troubě půl hodiny. Poté alobal odkryjte a pečte ještě dalších 15 minut.
Jednoduchý zapečený fenykl se smetanou a parmezánem
Autor: Garden & Kitchen Jednoduchý zapečený fenykl se smetanou a parmezánem

reklama

Rok s Garden & Kitchen
Inna Valoušková

Vystudovaná ekonomka a máma dvou dětí vyrostla na venkově, kde se od svojí babičky naučila starat o zahradu i domácí zvířata a péct a od maminky zase vařit. Po mnoha letech ve městě si však Inna Valoušková uvědomila, že patří na venkov a potřebuje cítit přírodu a jíst převážně to, co vypěstuje a ne produkty neznámého původu z anonymního supermarketu. A tak se vrátila na vesnici a začala pěstovat to, co má ráda a úrodu postupně zpracovávat v kuchyni. O své zkušenosti se dělí na blogu www.gardenandkitchen.com, díky kterému vznikla i tato kuchařka. Představuje roční období v celé jejich kráse, jejich plodiny a lahodné recepty z nich. 

Kuchařka je dostání pouze na gkshop.cz

Související témata: zapečená jídla , Hlavní jídla