Šunkové steaky
- eidam (45 % tuku - nebo gouda) 100 g
- šunka (vcelku, nakrájená na 1-1,5cm plátky) 4 silnější plátky
- hladká mouka (na obalení)
- vejce (prošlehané) 1 ks
- cornflakes (drcené, na obalení)
- řepkový olej (na smažení)

Postup přípravy
- Sýr nastrouhejte na jemném struhadle. Do každého silnějšího plátku šunky vytvořte ze strany ostrým nožem kapsu a naplňte ji sýrem.
- Otvor uzavřete párátkem nebo provázkem. Poté steaky obalte nejdříve v mouce, pak v rozšlehaném vejci a nakonec v rozdrcených cornflakes.
- Na pánvi rozehřejte vyšší vrstvu oleje a hamsteaky smažte dozlatova z obou stran. Nechte okapat na papírové utěrce, odstraňte párátka a podávejte.
PRIMA TIPY:
- Zkuste kombinovat více druhů sýra – například goudu se sýrem s modrou plísní pro výraznější chuť.
- Pokud chcete odlehčenější variantu, upečte plněné steaky pokapané olejem v troubě na 200 °C dozlatova.
- Cornflakes můžete nahradit panko strouhankou, která udělá obal extra křupavý.
Vyzkoušejte i výborný recept na smažený holandský řízek se sýrem podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Holandský řízek se sýrem
Inspirujte se i dalšími variacemi na téma smažák