Samžený sýr
- polotvrdý sýr (eidam, gouda...) 400 g (4 plátky po 100 g)
- hladká mouka 4 lžíce
- vejce 1-2 ks
- plnotučné mléko
- strouhanka
- olej (na smažení)
Na dokončení
- bulky na hamburger 4 ks
- tatarská omáčka 4 lžíce
- hlávkový salát (menší) 1 ks
- nakládané okurky 2 ks
- červené zelí 150 g
- bramborové lupínky 300 g
Postup přípravy
- Vykrojte sýr do kulatého tvaru a obalte ho v mouce, prošlehaném vejci s mlékem a strouhance. Obalování ve vejci a strouhance ještě jednou zopakujte. Smažte v rozpáleném oleji dozlatova a nechte okapat.
- Rozpulte bulky a opečte je na řezné straně dozlatova. Potřete je tatarskou omáčkou, poklaďte na tenké proužky nakrájeným salátem, přidejte smažený sýr, na kolečka nakrájenou kyselou okurku a na nudličky nakrájené zelí. Přiklopte, spojte párátkem a podávejte s bramborovými lupínky.
PRIMA TIP: Odkrojky sýra nastrouhejte a použijte v jiném receptu na zapečení.
Vyzkoušejte i výborný recept na smažený holandský řízek se sýrem podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Holandský řízek se sýrem
