Suroviny
- blaťácké zlato 480 g
 - polohrubá mouka 100 g
 - vejce 4 ks
 - strouhanka 200 g
 - Mandlové lupínky 50 g
 - řepkový olej 500 ml
 - brambory (nejlépe nové) 800 g
 - měkký tvaroh 250 g
 - pažitka 1 svazek
 - sůl
 - zelenina (na salát, dle chuti)
 - zálivka (na salát, dle chuti)
 
                                
        
    Postup přípravy
- Blaťácké zlato obalte v trojobalu, ještě jednou ho vraťte do vajíčka a do strouhanky nasypte lupínky mandlí a důkladně obalte.
 - Uvařené brambory oloupejte, zakápněte přepuštěným máslem a osolte. Tvaroh ochuťte solí a nakrájenou pažitkou.
 - Sýr smažte v oleji dozlatova, podávejte s brambory, bylinkovým tvarohem a malým zeleninovým salátem se zálivkou, kterou máte rádi.
 
PRIMA TIP: Vždy smažte ve vysoké vrstvě oleje. Sýr musí být ponořen, aby vám nevytekl!
Láska ke strouhance
Pro milovníky smažáků si restaurace Vinohradský Parlament připravila speciální akci. V týdnu 9. - 15. dubna 2025 zde najdete na menu hned několik skvělých pokrmů s dozlatova usmaženým sýrem. Hitovkou, která v minulých letech patřila mezi nejoblíbenější, jsou cheese & chips neboli smažené olomoucké tvarůžky s hranolky a bílým chřestem, těšit se můžete ale i na úplné novinky.