Smažené Blaťácké zlato v mandlích s bramborem a bylinkovým tvarohem podle Jana Pípala z Vinohradského Parlamentu

Moje hodnocení
4x

Smažený sýr patří mezi tradiční české pochoutky. Někdo nad ním ohrnuje nos, ale většina národa si ho alespoň jednou za čas s chutí dá. A najdou se i tací, kteří zasvětili svůj drahocenný čas hledání toho nejlepšího smažáku. Ať už se řadíte do kterékoli skupiny, neměl by vám uniknout Týden smažáků v restauraci Vinohradský Parlament. Šéfkuchař Jan Pípal připraví několik originálních variací na dané téma. Nechte se nalákat třeba tímto delikátním smažákem z Blaťáckého zlata v křupavé strouhance s mandlemi, který byl na menu v minulém roce.

4 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Blaťácké zlato obalte v trojobalu, ještě jednou ho vraťte do vajíčka a do strouhanky nasypte lupínky mandlí a důkladně obalte.
  2. Uvařené brambory oloupejte, zakápněte přepuštěným máslem a osolte. Tvaroh ochuťte solí a nakrájenou pažitkou.
  3. Sýr smažte v oleji dozlatova, podávejte s brambory, bylinkovým tvarohem a malým zeleninovým salátem se zálivkou, kterou máte rádi.
PRIMA TIP: Vždy smažte ve vysoké vrstvě oleje. Sýr musí být ponořen, aby vám nevytekl!

Láska ke strouhance

Pro milovníky smažáků si restaurace Vinohradský Parlament připravila speciální akci. V týdnu 9. - 15. dubna 2025 zde najdete na menu hned několik skvělých pokrmů s dozlatova usmaženým sýrem. Hitovkou, která v minulých letech patřila mezi nejoblíbenější, jsou cheese & chips neboli smažené olomoucké tvarůžky s hranolky a bílým chřestem, těšit se můžete ale i na úplné novinky.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Jan Pípal


Přečtěte si také

Recepty