Suroviny
- blaťácké zlato 480 g
- polohrubá mouka 100 g
- vejce 4 ks
- strouhanka 200 g
- Mandlové lupínky 50 g
- řepkový olej 500 ml
- brambory (nejlépe nové) 800 g
- měkký tvaroh 250 g
- pažitka 1 svazek
- sůl
- zelenina (na salát, dle chuti)
- zálivka (na salát, dle chuti)

Postup přípravy
- Blaťácké zlato obalte v trojobalu, ještě jednou ho vraťte do vajíčka a do strouhanky nasypte lupínky mandlí a důkladně obalte.
- Uvařené brambory oloupejte, zakápněte přepuštěným máslem a osolte. Tvaroh ochuťte solí a nakrájenou pažitkou.
- Sýr smažte v oleji dozlatova, podávejte s brambory, bylinkovým tvarohem a malým zeleninovým salátem se zálivkou, kterou máte rádi.
PRIMA TIP: Vždy smažte ve vysoké vrstvě oleje. Sýr musí být ponořen, aby vám nevytekl!
Láska ke strouhance
Pro milovníky smažáků si restaurace Vinohradský Parlament připravila speciální akci. V týdnu 9. - 15. dubna 2025 zde najdete na menu hned několik skvělých pokrmů s dozlatova usmaženým sýrem. Hitovkou, která v minulých letech patřila mezi nejoblíbenější, jsou cheese & chips neboli smažené olomoucké tvarůžky s hranolky a bílým chřestem, těšit se můžete ale i na úplné novinky.