návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Nové recepty, s kterými proměníte celer v neobyčejnou lahůdku

Celer pečený ve slaném těstě
Autor: Kublanka.cz Celer pečený ve slaném těstě
Možná berete celer jako trochu obyčejnou zeleninu, která je dobrá jen do vývaru nebo pod svíčkovou... To by ovšem byla obrovská chyba! Bulvový celer je totiž něco jako Popelka :) Pod trošku ušmudlanou a ne příliš pohlednou vizáží se skrývá učiněný poklad.
08. 03. 2019

Zatímco pro nás je celer něco obyčejného a zanedbávaného, v západním světě je bulvový celer téměř neznámý, až skoro exotický... V Západní Evropě a v Americe se skoro výhradně používá řapíkatý celer. Až v poslední době se i tam dostává bulvový celer na výslunní, pracují s ním věhlasní šéfkuchaři a považují ho za lahůdkovou zeleninu.

A to opravdu je! Kromě zemité chuti, kterou umí předat v základu omáčkám i polévkách, umí zahrát i hlavní roli. Zkuste z něj třeba připravit lahodnou krémovou polévku. Zasyrova je čerstvý celer výtečný v různých salátech a remulácách. Lze ho také upéct - vcelku nebo nakrájený například na hranolky. A určitě mu dejte šanci jako součásti přílohových kaší k masu.

Připravte si výborná jídla z bulvového celeru:

Související témata: nejlepší recepty , celer
Reklama