návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Nejvoňavější recepty na perník a perníčky nejen na plech

Pečeme bez lepku: Medový perník
Autor: Petra Novotná / Bez lepku Pečeme bez lepku: Medový perník
Když se řekne perník, vybaví se každému něco jiného. Někdo si představí srdce z pouti, jiný zase jednoporcový perník promazaný džemem, který jsme dostávali jako svačinu na cesty. Ve výčtu nemůžou chybět ani voňavé vánoční perníčky. Ale asi nejobvyklejší je perníková buchta na plech - jeden z nejjednodušších, a přitom nejmilejších moučníků.
08. 11. 2019

Aby byl perník perníkem, nesmí v něm chybět perníkové koření, které mu dává typickou chuť a hlavně vůni. Neexistuje jen jediné správné - je to směs koření různého složení a v různém poměru. A které to jsou? Badyán, mletá skořice, nové koření, anýz, kardamom, koriandr, hřebíček nebo fenykl.

Můžete si ho připravit doma podle vlastní chuti nebo ho oupit hotové namíchané v obchodech či kořenářstvích. Připravit potom perník je úplná hračka. Recepty jsou nekomplikované, často měřené na hrnky. Hotový perník můžete promazávat marmaeládou nebo krémem, navrch se často dává poleva nebo sypání.

Vyberte si z našich neodolatelných perníkových receptů:

Související témata: nejlepší recepty , perník
Reklama