Najděte si recept
Na co máte chuť?
Nejvoňavější recepty na perník a perníčky nejen na plech

Když se řekne perník, vybaví se každému něco jiného. Někdo si představí srdce z pouti, jiný zase jednoporcový perník promazaný džemem, který jsme dostávali jako svačinu na cesty. Ve výčtu nemůžou chybět ani voňavé vánoční perníčky. Ale asi nejobvyklejší je perníková buchta na plech - jeden z nejjednodušších, a přitom nejmilejších moučníků.
Aby byl perník perníkem, nesmí v něm chybět perníkové koření, které mu dává typickou chuť a hlavně vůni. Neexistuje jen jediné správné - je to směs koření různého složení a v různém poměru. A které to jsou? Badyán, mletá skořice, nové koření, anýz, kardamom, koriandr, hřebíček nebo fenykl.
Můžete si ho připravit doma podle vlastní chuti nebo ho oupit hotové namíchané v obchodech či kořenářstvích. Připravit potom perník je úplná hračka. Recepty jsou nekomplikované, často měřené na hrnky. Hotový perník můžete promazávat marmaeládou nebo krémem, navrch se často dává poleva nebo sypání.