Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Nejlepší recepty na lasagne

Těsto na italské těstoviny se připravuje ze semoliny, což je tvrdozrnná pšenice. Právě díky ní si těsto drží dobře svůj tvar a vaří se takzvaně na skus neboli al dente. Jedním z tradičních druhů těstovin jsou lasagne – široké pláty těsta.
22. 02. 2016

Lasagne mají svůj původ v italské Neapoli. Původně jde o pokrm, ve kterém se vrství pláty těstovin, bešamelová omáčka a maso. Existuje ale mnoho dalších variací a lasagne můžete vrstvit, s čím je libo. Oblíbené jsou lasagne bolognese s masovým ragú, často se používají i plátky lilku nebo cukety.

Dokonce se občas dělají "lasagne" bez těstovin, kde se místo plátů těsta používají právě plátky zeleniny. V pravém slova smyslu už samozřejmě nejde o lasagne, ale je to zdravé a chutné jídlo, které se tím těstovinovým nepochybně inspirovalo.

Plátky těstovin jdou využít i nasladko, stejně jako máme v Čechách nudle s mákem, i Italové své těstoviny rádi připravují ve sladké verzi.

Prima tip: Pokud koupíte čerstvé lasagne (nesušené), můžete je nakrájet na tenké nudličky, nechat lehce prosušit a použít jako zavářku do polévkového vývaru. Uvidíte, že nudle budou skvělé, skoro jako od babičky :)

Inspirujte se našimi recepty na lasagne v různém provedení: