Vegan lilkové lasagne s čočkou a kešu sýrem

Moje hodnocení
7x

Pokud jste se zapojili do celosvětové výzvy Veganuary, která vybízí k tomu, aby co nejvíce lidí jedlo více rostlinné stravy, může se vám hodit další recept do sbírky. Lasagne jsou velmi oblíbené, jednoduše proto, že chutnají báječně. V této variantě jsou více rostlinné, ale na chuti jim to neubírá, spíše naopak.

4 porce
90 minut

Suroviny

Omáčka

Kešu sýr

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 ºC a dva velké plechy vyložte pečicím papírem. Lilky nakrájejte na tenké plátky a z obou stran osolte. Nechte 15 minut odležet a následně plátky vysušte pomocí papírové utěrky. Plátky lilku položte na plech a jemně pokapejte olivovým olejem. Pečte přibližně 15 minut.
  2. Mezitím připravte omáčku. V hluboké pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte nadrobno nakrájenou šalotku. Přidejte nadrobno nakrájenou mrkev, celer a cukr a zvolna restujte dalších 10 minut. Do pánve přimíchejte drcená rajčata, promíchejte a pár minut povařte. Přidejte uvařenou čočku, rozmačkaný česnek, lahůdkové droždí a bylinky. Dochuťte pepřem, solí a chilli dle chuti.
  3. Kešu sýr připravte rozmixováním scezených kešu ořechů, tofu a lahůdkového droždí. Dochuťte citronovou šťávou, solí, pepřem a sušeným česnekem.
  4. Na dno zapékací nádoby dejte jednu naběračku omáčky a rovnoměrně rozetřete. Položte vrstvu plátků lilku, na kterou dejte vrstvu kešu sýra a posypejte čerstvým špenátem. Takto lasagne postupně vrstvěte, přičemž poslední vrstvou by měla být rajčatová omáčka.
  5. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte přibližně 40 minut. Podávejte se salátem z čerstvé zeleniny.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

ProVeg


Přečtěte si také

Recepty