Vegan lilkové lasagne s čočkou a kešu sýrem
Zdroj: ProVeg
Vegan lilkové lasagne s čočkou a kešu sýrem
Zdroj:
ProVeg
Pokud jste se zapojili do celosvětové výzvy Veganuary, která vybízí k tomu, aby co nejvíce lidí jedlo více rostlinné stravy, může se vám hodit další recept do sbírky. Lasagne jsou velmi oblíbené, jednoduše proto, že chutnají báječně. V této variantě jsou více rostlinné, ale na chuti jim to neubírá, spíše naopak.
Postup přípravy
-
Troubu předehřejte na 180 ºC a dva velké plechy vyložte pečicím papírem. Lilky nakrájejte na tenké plátky a z obou stran osolte. Nechte 15 minut odležet a následně plátky vysušte pomocí papírové utěrky. Plátky lilku položte na plech a jemně pokapejte olivovým olejem. Pečte přibližně 15 minut.
-
Mezitím připravte omáčku. V hluboké pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte nadrobno nakrájenou šalotku. Přidejte nadrobno nakrájenou mrkev, celer a cukr a zvolna restujte dalších 10 minut. Do pánve přimíchejte drcená rajčata, promíchejte a pár minut povařte. Přidejte uvařenou čočku, rozmačkaný česnek, lahůdkové droždí a bylinky. Dochuťte pepřem, solí a chilli dle chuti.
-
Kešu sýr připravte rozmixováním scezených kešu ořechů, tofu a lahůdkového droždí. Dochuťte citronovou šťávou, solí, pepřem a sušeným česnekem.
-
Na dno zapékací nádoby dejte jednu naběračku omáčky a rovnoměrně rozetřete. Položte vrstvu plátků lilku, na kterou dejte vrstvu kešu sýra a posypejte čerstvým špenátem. Takto lasagne postupně vrstvěte, přičemž poslední vrstvou by měla být rajčatová omáčka.
-
Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte přibližně 40 minut. Podávejte se salátem z čerstvé zeleniny.
Vegan lilkové lasagne s čočkou a kešu sýrem 2
Zdroj: ProVeg
Vegan lilkové lasagne s čočkou a kešu sýrem 2
Zdroj:
ProVeg