Zeleninové lasagne s výtečnou rajčatovou omáčkou
Zdroj: Kitchen Story
Zeleninové lasagne s výtečnou rajčatovou omáčkou
Zdroj:
Kitchen Story
Už jste někdy podávali oblíbené italské lasagne bez masa? Ano, i taková variace existuje a je velice chutná! Hlavní roli v tomto provedení hrají lilek, cuketa a olivy. Připravte pro svou rodinu skvělý bezmasý oběd a ochutnejte zase něco nového!
Postup přípravy
-
Troubu rozpalte na 180 °C a zapékací mísu vymažte olivovým olejem.
-
Lilek nakrájejte asi na 1 cm tenké plátky. Osolte z obou stran a nechte cca 5–10 minut „vypotit“.
-
Cibuli a česnek oloupejte, nakrájejte na drobné kostičky. Rozpalte větší pánev se dvěma lžícemi olivového oleje a orestujte cibuli a česnek do sklovata.
-
Pomocí papírové kuchyňské utěrky setřete přebytečnou vodu z obou stran lilku a nakrájejte na malé kostičky. Stejně tak cuketu a vše přidejte na pánev k cibuli a česneku. Osolte, opepřete a restujte cca 5 minut, dokud zelenina lehce nezměkne.
-
Olivy překrojte na menší kousky a společně s rajčatovým pyré a nahrubo nasekanými bylinkami přidejte do pánve. Ochutnejte a podle potřeby přidejte sůl, pepř a třtinový cukr. Odstavte pánev z plotny.
-
Dno vymazané zapékací mísy vyložte čerstvými lasagnemi a na ně pak dejte vrstvu zeleninové směsi a zasypte na kousky nakrájenou mozzarellou. Toto opakujte, dokud nebude zapékací mísa plná. Končit byste měli zeleninovou směsí a tu pak bohatě zasypte nastrouhaným parmazánem.
-
Vložte do trouby a pečte 25 minut. Na vrchu lasagní by se měla vytvořit zlatavá krusta.
Zeleninové lasagne s výtečnou rajčatovou omáčkou 3
Zdroj: Kitchen Story
Zeleninové lasagne s výtečnou rajčatovou omáčkou 3
Zdroj:
Kitchen Story