Speciály

Nejlepší nakládačka aneb sbírka receptů na nakládané chuťovky

Nakládání od nepaměti sloužilo především jako způsob prodloužení trvanlivosti potravin. Ale kromě tohoto důvodu má nakládaní ještě jeden velký benefit! Dodá skvělou chuť díky výrazně ochucenému nálevu a použitému koření a bylinkám.

Nakládat se dá kde co. U nás nejvíce frčí špekáčky a hermelín, což je obojí oblíbená hospodská chuťovka k pivu. Ale stejně tak se dají naložit i jiné typy sýrů a také uzenin. Možná vás pobaví naložená vejce natvrdo jako utopenci. Do vlastního nálevu můžete naložit i olivy nebo vlastnoručně usušená rajčata.

A pak je tu nepřeberné množství darů přírody, kterým sluší naložení do láku nebo do ochuceného oleje. Od nejklasičtějších okurek a lesních hub se můžete přesunout ke květáku, ředkvičkám, cuketě... Nebojte se ani různé druhy zeleniny zkombinovat, vždyť co by byla česká kuchyně bez nějaké té pěkně barevné čalamády?

Vydejte se s námi na dobrodružnou pouť zvanou nakládání a vyzkoušejte některý z receptů:

Recepty