Okurkovo-papriková čalamáda
Zdroj: archiv Labten
Okurkovo-papriková čalamáda
Zdroj:
archiv Labten
Naložené čalamády se během tuhé zimy vždycky hodí. Zkuste tuto nevšední okurkovo-paprikovou a připravte si dostatečné zásoby! A pokud byste ji chtěli mít i lehce pikantní, přidejte dle chuti pálivou papričku nebo nastrouhejte kousek křenu.
Postup přípravy
-
Připravte si nejprve čisté a suché skleničky, ideálně i sterilizované.
-
Očištěnou zeleninu nakrájejte na tenké proužky, případně kostičky, a naskládejte do skleniček.
-
Do kastrůlku dejte vodu, ocet, přípravek k nakládání, cukr, pepř a hořčičná i koriandrová semínka.
-
Přiveďte k varu a 5 minut vařte. Zeleninu ve skleničkách zalijte svařeným lákem a zavíčkujte.
-
Nakonec čalamádu zavařte – v hrnci s vodou (voda má sahat do 3/4 skleničky) cca 20 minut a uchovávejte na temném místě.
Okurkovo-papriková čalamáda 2
Zdroj: archiv Labten
Okurkovo-papriková čalamáda 2
Zdroj:
archiv Labten