reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Okurkovo-papriková čalamáda
Autor: archiv Labten Okurkovo-papriková čalamáda

Okurkovo-papriková čalamáda

Hodnoceno: 3x
Naložené čalamády se během tuhé zimy vždycky hodí. Zkuste tuto nevšední okurkovo-paprikovou a připravte si dostatečné zásoby! A pokud byste ji chtěli mít i lehce pikantní, přidejte dle chuti pálivou papričku nebo nastrouhejte kousek křenu.
4 sklenice porce

reklama

reklama

Postup

  1. Připravte si nejprve čisté a suché skleničky, ideálně i sterilizované.
  2. Očištěnou zeleninu nakrájejte na tenké proužky, případně kostičky, a naskládejte do skleniček.
  3. Do kastrůlku dejte vodu, ocet, přípravek k nakládání, cukr, pepř a hořčičná i koriandrová semínka.
  4. Přiveďte k varu a 5 minut vařte. Zeleninu ve skleničkách zalijte svařeným lákem a zavíčkujte.
  5. Nakonec čalamádu zavařte – v hrnci s vodou (voda má sahat do 3/4 skleničky) cca 20 minut a uchovávejte na temném místě.
Okurkovo-papriková čalamáda
Autor: archiv Labten Okurkovo-papriková čalamáda

reklama