Suroviny
- hřiby 1 kg
- sůl
- paprika 1 kg
- voda 800 ml
- ocet (kvasný lihový na zavařování) 500 ml
- cukr 80 g
- sůl 30 g
- bobkový list 6 ks
- černý pepř 10 kuliček
- nové koření 10 kuliček
- hořčičné semínko 1 lžička
Postup přípravy:
- Hříbky očistěte, opláchněte a nakrájejte na menší kousky. Pak je povařte asi 5 minut v osolené vodě, sceďte a nechte okapat.
- Papriky očistěte, opláchněte a nakrájejte na tenká kolečka.
- V hrnci svařte vodu, ocet, cukr, sůl, bobkový list, černý pepř, nové koření a hořčičné semínko. Nálev vařte asi 5 minut a nechte vychladnout.
- Uvařené houby a papriky narovnejte do připravených a čistých sklenic a zalijte octovým nálevem. Dobře uzavřete víčky a sterilujte 30 minut při 90 °C. Pak nechte vychladnout a uložte v chladu a temnu.
Další chuťovka uchovaná ve skleničce? Pusťte si videorecept na nakládanou červenou cibuli!
Kompletní recept najdete ZDE: Nakládaná červená cibule
Nebo mrkněte na další pochoutky ve skle: