Bao buns
- polohrubá mouka 250 g
- cukr krupice 8 g
- kypřicí prášek do pečiva 3 g
- droždí 14 g
- plnotučné mléko 45 ml
- voda 82 ml
- olej 3,5 g
- rýžový ocet 3,5 g
- rostlinný olej (na vymazání) 50 g
Maso
- PHO vývar Cibule Bistro 500 ml
- vepřový bůček (libový) 600 g
- sezamový olej 15 g
- hoisin omáčka 80 g
Vyzkoušejte Bao buns s trhaným masem podle návodného videoreceptu
Postup přípravy
- BAO BUNS: Mokré suroviny vlijte do nádoby mixéru a poté přisypte suché. Těsto hněťte 3 minuty na nižší rychlostní stupeň a poté 7 minut na vyšší rychlostní stupeň.
- Z těsta vytvarujte bochánek, který vložte do olejem vymazané mísy a pod fólií nechte 1 hodinu kynout (řiďte se podle teploty v místnosti).
- Poté z těsta tvarujte bochánky podle požadované hmotnosti a opět pod vlhkou utěrkou nechte kynout 30 minut.
- Z bochánků tvarujte placky, které potřete olejem, přeložte napůl a nechte 10 minut kynout na pečicím papíře.
- Nakynuté Bao buns vařte na páře cca 12 minut podle velikosti.
- MASO: Očištěné maso nakrájejte na kostky 4x4 cm a promíchejte s olejem.
- Opečte v rozehřátém hrnci dozlatova, přidejte hoisin omáčku a zarestujte.
- Podlijte PHO vývarem Cibule Bistro, zavařte, přiklopte pokličkou a duste doměkka.
- Měkké maso vyjměte a natrhejte, zbylou tekutinu v hrnci svařte a následně do ní vraťte natrhané maso a vše společně promíchejte.
- Trhané maso vkládejte do uvařeného Bao knedlíčku a podle chuti doplňte o majonézu, čerstvý koriandr, feferonku a smaženou cibulku. Pro svěžest a křupavost můžete přidat čerstvou zeleninu.
PRIMA TIP: Bao můžete podle chuti doplnit o čerstvou zeleninu jako například pak choi, mrkev, ředkev a salátovou okurku. Trhané maso můžete také použít do klasické bagety nebo třeba do restovaných nudlí.
Všestranný parťák v kuchyni
Vývary jsou oblíbené nejen v Evropě, ale i napříč celým světem. Existuje jich proto několik druhů a nachází své využití v mnoha světových kuchyních. „Společně s týmem připravujeme v Cibule Bistro čtyři různé vývary. Nejoblíbenější je asi klasický kuřecí vývar, osobně mám ale raději ten hovězí, který táhneme dlouhých 12 hodin. Oba jsou ale skvělým doplňkovým zdrojem bílkovin, minerálů a dalších živin. Pro vegetariány, vegany nebo specifické recepty připravujeme také vývar zeleninový. Ze všech tradičně připravovaných vývarů má navíc nejméně kalorií.
Za unikátní variantu však považuji náš 12 hodin tažený Pho vývar, který připravujeme podle ověřené vietnamské receptury. Vietnamská kuchyně je celosvětově známá, jejich vývary jsou ovšem na přípravu zdaleka nejsložitější. To se ale projevuje v jejich jedinečné chuti, kterou díky nám můžete vyzkoušet i u sebe doma,“ nabízí výčet druhů vývarů Cibule Bistro Filip Sajler z Hopi Chef Tech Food.