Filip Sajler / Cibule Bistro

Nadýchané Bao buns s trhaným vepřovým bůčkem a hoisin omáčkou podle Filipa Sajlera

Moje hodnocení
1x

Bao buns jsou asijské nadýchané bulky z kynutého těsta, které se připravují na páře. Poté se plní různými náplněmi. Je to oblíbené street food jídlo do ruky. Vyzkoušejte neodolatelnou variantu se šťavnatým masem a nasládlou omáčkou podle receptu, který připravil šéfkuchař Sajler se svým týmem.

4 porce
120 minut
asijská

Bao buns

Maso

K podávání

  • smažená cibulka
  • koriandr (čerstvý)
  • feferonka (červená)
  • majonéza (limetková)

Vyzkoušejte Bao buns s trhaným masem podle návodného videoreceptu

Postup přípravy

  1. BAO BUNS: Mokré suroviny vlijte do nádoby mixéru a poté přisypte suché. Těsto hněťte 3 minuty na nižší rychlostní stupeň a poté 7 minut na vyšší rychlostní stupeň.
  2. Z těsta vytvarujte bochánek, který vložte do olejem vymazané mísy a pod fólií nechte 1 hodinu kynout (řiďte se podle teploty v místnosti).
  3. Poté z těsta tvarujte bochánky podle požadované hmotnosti a opět pod vlhkou utěrkou nechte kynout 30 minut.
  4. Z bochánků tvarujte placky, které potřete olejem, přeložte napůl a nechte 10 minut kynout na pečicím papíře.
  5. Nakynuté Bao buns vařte na páře cca 12 minut podle velikosti.
  6. MASO: Očištěné maso nakrájejte na kostky 4x4 cm a promíchejte s olejem.
  7. Opečte v rozehřátém hrnci dozlatova, přidejte hoisin omáčku a zarestujte.
  8. Podlijte PHO vývarem Cibule Bistro, zavařte, přiklopte pokličkou a duste doměkka.
  9. Měkké maso vyjměte a natrhejte, zbylou tekutinu v hrnci svařte a následně do ní vraťte natrhané maso a vše společně promíchejte.
  10. Trhané maso vkládejte do uvařeného Bao knedlíčku a podle chuti doplňte o majonézu, čerstvý koriandr, feferonku a smaženou cibulku. Pro svěžest a křupavost můžete přidat čerstvou zeleninu.
PRIMA TIP: Bao můžete podle chuti doplnit o čerstvou zeleninu jako například pak choi, mrkev, ředkev a salátovou okurku. Trhané maso můžete také použít do klasické bagety nebo třeba do restovaných nudlí.

Všestranný parťák v kuchyni

Vývary jsou oblíbené nejen v Evropě, ale i napříč celým světem. Existuje jich proto několik druhů a nachází své využití v mnoha světových kuchyních. „Společně s týmem připravujeme v Cibule Bistro čtyři různé vývary. Nejoblíbenější je asi klasický kuřecí vývar, osobně mám ale raději ten hovězí, který táhneme dlouhých 12 hodin. Oba jsou ale skvělým doplňkovým zdrojem bílkovin, minerálů a dalších živin. Pro vegetariány, vegany nebo specifické recepty připravujeme také vývar zeleninový. Ze všech tradičně připravovaných vývarů má navíc nejméně kalorií.

Za unikátní variantu však považuji náš 12 hodin tažený Pho vývar, který připravujeme podle ověřené vietnamské receptury. Vietnamská kuchyně je celosvětově známá, jejich vývary jsou ovšem na přípravu zdaleka nejsložitější. To se ale projevuje v jejich jedinečné chuti, kterou díky nám můžete vyzkoušet i u sebe doma,“ nabízí výčet druhů vývarů Cibule Bistro Filip Sajler z Hopi Chef Tech Food.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Filip Sajler / Cibule Bistro

www.cibulebistro.cz


Přečtěte si také

Recepty