Filip Sajler / Cibule Bistro

Hovězí wok s PHO vývarem, křupavou zeleninou a udon nudlemi podle Filipa Sajlera

Moje hodnocení
1x

Rychlá asijská stir-fry z pánve wok jsou bezvadným řešením pro každodenní večeře. Příprava je nejen blesková, ale také jednoduchá, a recept se dá velmi snadno obměnit podle stavu domácích zásob. Inspirujte se receptem, který připravil šéfkuchař Filip Sajler se svým týmem.

4 porce
90 minut
asijská

Suroviny

Omáčka

K podávání

Připravte hovězí wok s udon nudlemi podle návodného videoreceptu

Postup přípravy

  1. Houby zalijte PHO vývarem Cibule Bistro a nechte 60 minut nabobtnat. Poté je 30 minut vařte, nechte vychladnout a poté je nakrájejte.
  2. Očištěnou hovězí svíčkovou nakrájejte na nudličky cca 0,5 cm silné, promíchejte s 1/2 množství sezamového oleje.
  3. Zprudka opečte na rozpálené pánvi, aby se maso krásně zatáhlo, ale uvnitř zůstalo syrové.
  4. Opečené maso vyjměte, na pánev přilijte olej a nechte opět rozehřát.
  5. Postupně do pánve přidávejte na nudličky nakrájenou mrkev, růžičky brokolice, nastrouhaný zázvor, česnek na plátky, feferonku, houby shimeji, sójové klíčky, nakrájený pak choi, cukrový hrášek a chilli.
  6. Vše zprudka orestujte a zeleninu vyjměte z pánve.
  7. Do pánve přilijte PHO vývar Cibule Bistro, sójovou, chilli, rybí a ústřicovou omáčku. Přiveďte k varu a lehce svařte.
  8. Přidejte udon nudle, které v ochuceném vývaru uvařte.
  9. K nudlím do pánve vraťte orestované maso a zeleninu, přidejte nasekaný koriandr, shiitake houby, jarní cibulku a sezamová semínka. Krátce prohřejte, aby maso zůstalo nepropečené.
  10. Hotové nudle nandejte do misek a dozdobte sekanými arašídy, smaženou cibulkou, čerstvým koriandrem a klínkem limety.
PRIMA TIP: Místo nudlí udon můžete použít také nudle pšeničné, soba nebo rýžové. Kromě hovězí svíčkové se na tento typ receptu hodí také kuře, krevety nebo tofu.

Všestranný parťák v kuchyni

Vývary jsou oblíbené nejen v Evropě, ale i napříč celým světem. Existuje jich proto několik druhů a nachází své využití v mnoha světových kuchyních. „Společně s týmem připravujeme v Cibule Bistro čtyři různé vývary. Nejoblíbenější je asi klasický kuřecí vývar, osobně mám ale raději ten hovězí, který táhneme dlouhých 12 hodin. Oba jsou ale skvělým doplňkovým zdrojem bílkovin, minerálů a dalších živin. Pro vegetariány, vegany nebo specifické recepty připravujeme také vývar zeleninový. Ze všech tradičně připravovaných vývarů má navíc nejméně kalorií.

Za unikátní variantu však považuji náš 12 hodin tažený Pho vývar, který připravujeme podle ověřené vietnamské receptury. Vietnamská kuchyně je celosvětově známá, jejich vývary jsou ovšem na přípravu zdaleka nejsložitější. To se ale projevuje v jejich jedinečné chuti, kterou díky nám můžete vyzkoušet i u sebe doma,“ nabízí výčet druhů vývarů Cibule Bistro Filip Sajler z Hopi Chef Tech Food.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Filip Sajler / Cibule Bistro

www.cibulebistro.cz


Přečtěte si také

Recepty