Suroviny
- PHO vývar Cibule Bistro 600 ml
- hovězí svíčková 400 g
- sezamový olej 50 g
- koriandr 20 g
- bílá sezamová semínka 8 g
- česnek 12 g
- mrkev 30 g
- feferonka (dlouhá červená) 12 g
- sojové klíčky 40 g
- brokolice 120 g
- pak choi 1 ks
- cukrový hrášek 40 g
- zázvor 10 g
- jarní cibulka 40 g
- houby shiitake (sušené) 10 g
Omáčka
- houby shimeji 60 g
- sójová omáčka (Kikkoman) 40 g
- rybí omáčka 20 g
- ústřicová omáčka 80 g
- sladká chilli omáčka 50 g
- udon nudle 800 g
Připravte hovězí wok s udon nudlemi podle návodného videoreceptu
Postup přípravy
- Houby zalijte PHO vývarem Cibule Bistro a nechte 60 minut nabobtnat. Poté je 30 minut vařte, nechte vychladnout a poté je nakrájejte.
- Očištěnou hovězí svíčkovou nakrájejte na nudličky cca 0,5 cm silné, promíchejte s 1/2 množství sezamového oleje.
- Zprudka opečte na rozpálené pánvi, aby se maso krásně zatáhlo, ale uvnitř zůstalo syrové.
- Opečené maso vyjměte, na pánev přilijte olej a nechte opět rozehřát.
- Postupně do pánve přidávejte na nudličky nakrájenou mrkev, růžičky brokolice, nastrouhaný zázvor, česnek na plátky, feferonku, houby shimeji, sójové klíčky, nakrájený pak choi, cukrový hrášek a chilli.
- Vše zprudka orestujte a zeleninu vyjměte z pánve.
- Do pánve přilijte PHO vývar Cibule Bistro, sójovou, chilli, rybí a ústřicovou omáčku. Přiveďte k varu a lehce svařte.
- Přidejte udon nudle, které v ochuceném vývaru uvařte.
- K nudlím do pánve vraťte orestované maso a zeleninu, přidejte nasekaný koriandr, shiitake houby, jarní cibulku a sezamová semínka. Krátce prohřejte, aby maso zůstalo nepropečené.
- Hotové nudle nandejte do misek a dozdobte sekanými arašídy, smaženou cibulkou, čerstvým koriandrem a klínkem limety.
PRIMA TIP: Místo nudlí udon můžete použít také nudle pšeničné, soba nebo rýžové. Kromě hovězí svíčkové se na tento typ receptu hodí také kuře, krevety nebo tofu.
Všestranný parťák v kuchyni
Vývary jsou oblíbené nejen v Evropě, ale i napříč celým světem. Existuje jich proto několik druhů a nachází své využití v mnoha světových kuchyních. „Společně s týmem připravujeme v Cibule Bistro čtyři různé vývary. Nejoblíbenější je asi klasický kuřecí vývar, osobně mám ale raději ten hovězí, který táhneme dlouhých 12 hodin. Oba jsou ale skvělým doplňkovým zdrojem bílkovin, minerálů a dalších živin. Pro vegetariány, vegany nebo specifické recepty připravujeme také vývar zeleninový. Ze všech tradičně připravovaných vývarů má navíc nejméně kalorií.
Za unikátní variantu však považuji náš 12 hodin tažený Pho vývar, který připravujeme podle ověřené vietnamské receptury. Vietnamská kuchyně je celosvětově známá, jejich vývary jsou ovšem na přípravu zdaleka nejsložitější. To se ale projevuje v jejich jedinečné chuti, kterou díky nám můžete vyzkoušet i u sebe doma,“ nabízí výčet druhů vývarů Cibule Bistro Filip Sajler z Hopi Chef Tech Food.