Salát
- kukuřice 1 malá konzerva (asi 140 g)
- červené fazole 1 malá konzerva (asi 140 g)
- listový salát (míchaný) 1 hrst
- žlutá paprika (malá ) 1 ks
- červená paprika (malá ) 1 ks
- čedar 80 g
- nachos 1 hrst
Dresink
- chilli omáčka (sladká ) 4 lžíce
- zakysaná smetana 2 lžíce
- limetková šťáva 4 lžíce
- olivový olej 2 lžíce
- sůl
Postup přípravy
- Kukuřici a fazole dobře propláchněte a stejně tak listový salát, který nechte okapat. Žlutou a červenou papriku nakrájejte na malé kostičky, čedar nastrouhejte nahrubo. Nachos nalámejte na kousky velikosti sousta. Ingredience na salát navrstvěte do sklenice.
- Všechny suroviny na dresink dejte do vysoké sklenice a mixujte do konzistence krémového pyré. Dochuťte solí.
- Dresink vmíchejte k salátu až těsně před podáváním.
PRIMA TIP: Nachos rychle nasají vlhkost ze salátu a rozmočí se, uchovávejte je proto zvlášť, dokud není salát připraven k podávání. Pak je do něj jen zlehka vmíchejte.