Karin Stöttinger

Mexický salát s pálivým dresinkem z chilli a limetkové šťávy

Moje hodnocení
3x

Další party chuťovka, která přijde vždy vhod. Zamilují si ji vegetariáni i ti, co maso jedí, hodí se totiž i ke steaku, nebo k opékaným buřtům. Pokud ji budete připravovat ve větším množství, kombinujte různé druhy (a také barvy a tvary) fazolí.

2 porce
30 minut
mexická

Salát

  • kukuřice 1 malá konzerva (asi 140 g)
  • červené fazole 1 malá konzerva (asi 140 g)
  • míchaný listový salát 1 hrst
  • malá žlutá paprika 1 ks
  • malá červená paprika 1 ks
  • čedar 80 g
  • nachos 1 hrst

Dresink

Postup přípravy

  1. Kukuřici a fazole dobře propláchněte a stejně tak listový salát, který nechte okapat. Žlutou a červenou papriku nakrájejte na malé kostičky, čedar nastrouhejte nahrubo. Nachos nalámejte na kousky velikosti sousta. Ingredience na salát navrstvěte do sklenice.
  2. Všechny suroviny na dresink dejte do vysoké sklenice a mixujte do konzistence krémového pyré. Dochuťte solí.
  3. Dresink vmíchejte k salátu až těsně před podáváním.

PRIMA TIP: Nachos rychle nasají vlhkost ze salátu a rozmočí se, uchovávejte je proto zvlášť, dokud není salát připraven k podávání. Pak je do něj jen zlehka vmíchejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Karin Stöttinger

Anag Karin Stöttinger

Salát jako předkrm, hlavní chod nebo sladké překvapení, a také ideální jídlo na výlet nebo do kanceláře. Salát umí být jednoduchý, ale i rafinovaný, vždycky však nabytý chutěmi. Záleží jen na vás, jak popustíte uzdu své fantazii a recepty ze všech koutů světa se necháte inspirovat, nebo je alespoň napoprvé zkusíte podle autorky. Její kombinace chutí v salátu i dresinku jsou nevšední a baví malé i velké strávníky. Vrstvením do sklenice také umožníte každému, aby si namíchal salát podle svých preferencí a vyhnete se vybírání neoblíbených surovin.

Vydalo nakladatelství Anag.


Přečtěte si také

Recepty