zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Mexický salát s pálivým dresinkem z chilli a limetkové šťávy
Autor: Míchané saláty ve sklenici Mexický salát s pálivým dresinkem z chilli a limetkové šťávy

Mexický salát s pálivým dresinkem z chilli a limetkové šťávy

Hodnoceno: 3x
Další party chuťovka, která přijde vždy vhod. Zamilují si ji vegetariáni i ti, co maso jedí, hodí se totiž i ke steaku, nebo k opékaným buřtům. Pokud ji budete připravovat ve větším množství, kombinujte různé druhy (a také barvy a tvary) fazolí.
do 30 minut
2 porce

reklama

Suroviny (2 porce)

Salát:

Dresink:

Postup

  1. Kukuřici a fazole dobře propláchněte a stejně tak listový salát, který nechte okapat. Žlutou a červenou papriku nakrájejte na malé kostičky, čedar nastrouhejte nahrubo. Nachos nalámejte na kousky velikosti sousta. Ingredience na salát navrstvěte do sklenice.
  2. Všechny suroviny na dresink dejte do vysoké sklenice a mixujte do konzistence krémového pyré. Dochuťte solí. 
  3. Dresink vmíchejte k salátu až těsně před podáváním.

PRIMA TIP: Nachos rychle nasají vlhkost ze salátu a rozmočí se, uchovávejte je proto zvlášť, dokud není salát připraven k podávání. Pak je do něj jen zlehka vmíchejte. 

Mexický salát s pálivým dresinkem z chilli a limetkové šťávy
Autor: Míchané saláty ve sklenici Mexický salát s pálivým dresinkem z chilli a limetkové šťávy

reklama

Míchané saláty ve sklenici
Karin Stöttinger

Salát jako předkrm, hlavní chod nebo sladké překvapení, a také ideální jídlo na výlet nebo do kanceláře. Salát umí být jednoduchý, ale i rafinovaný, vždycky však nabytý chutěmi. Záleží jen na vás, jak popustíte uzdu své fantazii a recepty ze všech koutů světa se necháte inspirovat, nebo je alespoň napoprvé zkusíte podle autorky. Její kombinace chutí v salátu i dresinku jsou nevšední a baví malé i velké strávníky. Vrstvením do sklenice také umožníte každému, aby si namíchal salát podle svých preferencí a vyhnete se vybírání neoblíbených surovin. 

Vydalo nakladatelství Anag

Související témata: salát , kukuřice , fazole , dresink , Malá jídla , Mexická kuchyně