Nejlepší nápady na jídla do krabičky na výlet i do práce Zdroj: Petra Novotná / Kuchařka pro teenagery
Pět dní v týdnu řešíme, co budeme obědvat, když jsme v práci. Někdy je fajn zajít si s kolegy na jídlo do restaurace, někdy si prostě nakrájíme zeleninu a k ní si dáme kus pečiva, ale pokud se chceme dobře najíst a neutratit za to každý den dvě stovky, je skvělým řešením přinést si jídlo z domova. Stejně tak oceníme jídlo do krabičky i o víkendu, kdy často vyrážíme na výlety a dobrá výživná svačinka se na cestách určitě neztratí!
Důležité je myslet na to už při přípravě večeře den předem. Některá jídla stačí navařit ve větším množství a v práci jen porci ohřát – hodí se třeba krémové polévky nebo zapečená jídla typu šunkofleky nebo francouzské brambory. Skvělé jsou i saláty z nevadnoucí zeleniny (listové saláty se příliš nehodí, nevydrží křehké příliš dlouho), takže třeba ty s těstovinovým nebo rýžovým zkladem.
A pak se hodí všechna jídla, která se dobře převážejí – například zeleninové placičky, bramboráky, masové karbanátky, slané koláče, plněné tortilly nebo různé závitky.