Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Menu do krabičky na celý pracovní týden

Zajít si s kolegy na oběd je běžná praxe, ale pokud chcete mít pod kontrolou, co jíte, je mnohem jednodušší připravit si oběd do krabičky a přinést si ho sebou do práce. Uniknete tak svodům hospodské stravy a ještě ušetříte :)
09. 11. 2015

Pět dní v týdnu řešíme, co budeme obědvat, když jsme v práci. Někdy je fajn zajít si s kolegy na jídlo do restaurace, někdy si prostě nakrájíme zeleninu a k ní si dáme kus pečiva, ale pokud se chceme dobře najíst a neutratit za to každý den dvě stovky, je skvělým řešením přinést si jídlo z domova.

Důležité je myslet na to už při přípravě večeře den předem. Některá jídla stačí navařit ve větším množství a v práci si jen porci ohřát – hodí se třeba krémové polévky nebo zapečená jídla typu šunkofleky nebo francouzské brambory. Skvělé jsou i saláty z nevadnoucí zeleniny (listové saláty se příliš nehodí, nevydrží křehké příliš dlouho), takže třeba ty s těstovinovým nebo rýžovým zkladem.

A pak se hodí všechna jídla, která se dobře převážejí – například zeleninové placičky, bramboráky, masové karbanátky, slané koláče, plněné tortilly nebo různé závitky.

Našli jsme pro vás 5 receptů, které vám zpříjemní pracovní den:

Pondělí:

Květákové placičky bez lepku jsou skvělé jako rychlá zdravá večeře. Připravte si jich větší množství a zabalte si je sebou do krabičky. Jsou velmi dobré i za studena a jako svačinu je ocení i děti do školy.

Úterý:

Skotské vejce je vlastně taková jednoporcová minisekaná s vejcem zabaleným uvnitř. Pokud ho chystáte do foroty, uvařte si vejce raději natvrdo, oloupejte ho a zabalte do ochuceného mletého masa, které upečte v troubě. Tohle jídlo je výtečné nejen čerstvé k večeři, ale i na různé pikniky, na cesty nebo do práce.

Středa:

Obliba vietnamských závitků stoupá s tím, jak se rozšiřuje síť vietnamských bister. K mání jsou závitky smažené i nesmažené, které ale hravě zvládnete připravit i doma. Je to lehké bezlepkové jídlo, které si můžete přizpůsobit vlastní chuti podle zvolené náplně.

Čtvrtek:

Těstovinové saláty jsou v Čechách velmi oblíbené. Zkuste tentokrát variantu v asijském střihu. Základem jsou soba nudle z pohankové mouky, které už jsou dostupné v běžné prodejní síti.

Pátek:

Slané koláče jsou velmi variabilní a jejich náplň můžete stále obměňovat. Vynikající kombinace lososa s koprem je výtečná i zastudena. A příště zkuste třeba šunku a sýr nebo karamelizovanou cibuli...

Připravila Klára Michalová