návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Menu do krabičky na celý pracovní týden

Menu do krabičky na celý pracovní týden
Menu do krabičky na celý pracovní týden
Zajít si s kolegy na oběd je běžná praxe, ale pokud chcete mít pod kontrolou, co jíte, je mnohem jednodušší připravit si oběd do krabičky a přinést si ho sebou do práce. Uniknete tak svodům hospodské stravy a ještě ušetříte :)
09. 11. 2015

Pět dní v týdnu řešíme, co budeme obědvat, když jsme v práci. Někdy je fajn zajít si s kolegy na jídlo do restaurace, někdy si prostě nakrájíme zeleninu a k ní si dáme kus pečiva, ale pokud se chceme dobře najíst a neutratit za to každý den dvě stovky, je skvělým řešením přinést si jídlo z domova.

Důležité je myslet na to už při přípravě večeře den předem. Některá jídla stačí navařit ve větším množství a v práci si jen porci ohřát – hodí se třeba krémové polévky nebo zapečená jídla typu šunkofleky nebo francouzské brambory. Skvělé jsou i saláty z nevadnoucí zeleniny (listové saláty se příliš nehodí, nevydrží křehké příliš dlouho), takže třeba ty s těstovinovým nebo rýžovým zkladem.

A pak se hodí všechna jídla, která se dobře převážejí – například zeleninové placičky, bramboráky, masové karbanátky, slané koláče, plněné tortilly nebo různé závitky.

Našli jsme pro vás 5 receptů, které vám zpříjemní pracovní den:

Pondělí:

Květákové placičky bez lepku jsou skvělé jako rychlá zdravá večeře. Připravte si jich větší množství a zabalte si je sebou do krabičky. Jsou velmi dobré i za studena a jako svačinu je ocení i děti do školy.

Úterý:

Skotské vejce je vlastně taková jednoporcová minisekaná s vejcem zabaleným uvnitř. Pokud ho chystáte do foroty, uvařte si vejce raději natvrdo, oloupejte ho a zabalte do ochuceného mletého masa, které upečte v troubě. Tohle jídlo je výtečné nejen čerstvé k večeři, ale i na různé pikniky, na cesty nebo do práce.

Středa:

Obliba vietnamských závitků stoupá s tím, jak se rozšiřuje síť vietnamských bister. K mání jsou závitky smažené i nesmažené, které ale hravě zvládnete připravit i doma. Je to lehké bezlepkové jídlo, které si můžete přizpůsobit vlastní chuti podle zvolené náplně.

Čtvrtek:

Těstovinové saláty jsou v Čechách velmi oblíbené. Zkuste tentokrát variantu v asijském střihu. Základem jsou soba nudle z pohankové mouky, které už jsou dostupné v běžné prodejní síti.

Pátek:

Slané koláče jsou velmi variabilní a jejich náplň můžete stále obměňovat. Vynikající kombinace lososa s koprem je výtečná i zastudena. A příště zkuste třeba šunku a sýr nebo karamelizovanou cibuli...

Připravila Klára Michalová