Pita chléb s tuňákem a grilovanou paprikou: Rychlá svačina, která nezklame

Moje hodnocení
0x

Zpátky do školy nebo do práce a s tím přichází i otázka: co si vzít s sebou na oběd nebo pořádnou svačinu? Pokud hledáte něco, co je rychlé, chutné a výživné, pita chléb plněný grilovanou paprikou a tuňákem je trefa do černého.

2 porce
30 minut

Pita placky

  • barevná paprika 2 ks
  • olivový olej
  • sůl
  • zelené olivy bez pecek (např. Franz Josef Kaiser) 1 hrst
  • hladkolistá petržel 1 hrst
  • salát little gem
  • pita chleba (může být i celozrnný) 2 placky
  • tuňák (v rostlinném oleji s chilli, např. Franz Josef Kaiser)

Jogurtový dip

Připravte domácí pita placky podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Domácí pita placky aneb arabský chléb

Postup přípravy

  1. Fenyklová semínka nasucho opečte na pánvi. Přesypte do hmoždíře a nechte vychladnout.

  2. Do misky vložte řecký jogurt. Můžete použít nízkotučný, ale i ten s vyšším procentem tuku – tedy takový, který máte rádi. Fenyklová semínka v hmoždíři roztlučte a přidejte k jogurtu. Přidejte také oregano, prolisovaný česnek, sůl a promíchejte. Hotový jogurtový dip uložte do lednice.

  3. Papriky zbavte semen a nakrájejte na tenké proužky. V míse promíchejte se lžící oleje a špetkou soli. Chvíli grilujte nebo opečte na pánvi. Poté přendejte zpět do mísy. Zelené olivy nakrájejte na plátky, petrželku najemno a přidejte k paprikám. Zlehka promíchejte.

  4. Salát rozeberte a natrhejte podle potřeby na menší kusy. Pita chleby překrojte napůl a krátce nahřejte na pánvi. Není to však nutné.

  5. Do každé poloviny vetřete velkou lžíci dipu. Vložte dovnitř pár kusů salátu, směs paprik a oliv a nakonec kousky tuňáka v chilli oleji. Pro menší děti a ty, kdo nemají rádi lehce pikantní jídla, můžete zaměnit za klasického tuňáka bez chilli. Ihned podávejte.

Zdroj receptu

Klára Michalová

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH Klára Michalová

Zdroj receptu

Franz Josef Kaiser


Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů