Zdravé ořechy

Marokánky s ořechy, kandovaným ovocem a čokoládou

Moje hodnocení
5x

Chcete letos upéct marokánky, ty pověstné křupavé placičky plné ořechů a čokolády? Máme pro vás osvědčený recept, který můžete otestovat klidně ještě den před svátky. Tyto marokánky jsou totiž skvělé hned po upečení!

20 porcí
60 minut

Suroviny

Postup přípravy:

  1. Smetanu spolu s máslem a cukrem smíchejte v hrnci a přiveďte k varu. Vařte za stálého míchání asi 2 minuty.
  2. Poté vmíchejte med, přidejte nasekané ořechy spolu s na malé kousky pokrájeným kandovaným ovocem. Vařte na mírném plameni přibližně 5 minut.
  3. Poté odstavte a po chvilce (asi po 5 minutách) přidejte mouku a pořádně promíchejte. Plechy vyložte pečicím papírem.
  4. Směs naberte velkou lžící a tvarujte marokánky na plechu. Dávejte je dál od sebe a tvarujte do výšky více jak 1 cm. Marokánky můžete dotvarovat i rukou namočenou ve vodě, nebude se vám vše lepit.
  5. Troubu rozehřejte na 200 °C. Marokánky pečte dozlatova, 10 až 15 minut (podle velikosti). Když je necháte v troubě déle a lehce se připálí, budou mít karamelovou chuť (ta nám vyhovuje více).
  6. Po upečení nechte marokánky na kuchyňské mřížce zcela vychladnout. Ve vodní lázni si rozpusťte čokoládu. Marokánky otočte a potřete je pomocí mašlovačky rozpuštěnou čokoládou. Nechte zatuhnout. Můžete jíst hned nebo je uložit na suché a chladné místo.

Recept vznikl ve spolupráci blogu Slepičárna a webu Zdravé ořechy.

Chcete ještě připravit další cukroví? Masarykovo cukroví podle našeho videoreceptu je sázka na jistotu:

Kompletní recept najdete ZDE

Další cukroví a dobroty, které můžete servírovat během svátků:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Zdravé ořechy


Přečtěte si také

Recepty