Na náplň
- borůvky 1 l
- broskev 7 ks
- mouka 30 g
- hnědý cukr 100 g
- citronová kůra (z 1 citrónu)
- citronová šťáva 2 lžičky
- skořice 1 lžička
Na drobenku
- hladká mouka 120 g
- cukr krystal 60 g
- hnědý cukr 50 g
- moučkový cukr 50 g
- sůl 1 špetka
- máslo 150 g
- ovesné vločky 70 g
- mandlové plátky 50 g
Postup přípravy
- Broskve nakrájejte na malé kostky a dejte do větší mísy. Přidejte borůvky, mouku, cukr, citronovou šťávu a kůru a skořici. Opatrně promíchejte.
- Připravte si drobenku. Mouku smíchejte se všemi cukry a špetkou soli. Přidejte na kostky nakrájené studené máslo, ovesné vločky a mandle. Vše pomocí prstů zpracujte na drobenku.
- Troubu předehřejte na 180 °C. Do zapékacích mističek dejte ovocnou náplň a na ni nasypte drobenku.
- Pečte asi 35 minut nebo dokud není drobenka dozlatova upečená a ovoce nezačne lehce bublat.
- Před podáváním nechte lehce vychladnout, protože ovocná směs je opravdu horká.