Makové bochánky waldviertelské z bramborového těsta

Moje hodnocení
5x

Severozápad Dolních Rakous, částečně sousedící s naší republikou, dostal přiléhavé označení Waldviertel, chcete-li Lesní okrsek. Rodí se tu i báječné brambory, a tak není divu, že si našly cestu i do sladkých těst a tamní svérázné obdoby buchet. Maková náplň vám bude jistě povědomá.

15 porcí
60 minut
rakouská

Těsto

Náplň

Postup přípravy

  1. Mouku promněte s máslem, přidejte brambory a zbytek přísad a dobře propracujte těsto. Rozdělte ho na 15 dílů a každý zploštěte na placičku. Troubu předehřejte na 180 °C, plech vymažte máslem nebo vyložte pečicím papírem..
  2. Na náplň promíchejte mletý mák s cukrem a rozpuštěným máslem, dochuťte vanilkou, rumem a skořicí a náplň rozdělte na placky.
  3. Těsto zabalte kolem náplně do tvaru bochánku a dobře ho uzavřete. Bochánky zmáčkněte naplocho a položte na připravený plech. Propíchejte je vidličkou a pečte v předehřáté troubě dozlatova, trvá to zhruba 20 minut. Jednou je během pečení obraťte.

Vyzkoušejte i další recepty na buchty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty