V Prostřeno! z Libereckého kraje budou soutěžící maskovat uzenku v menu

Prostřeno! bude i v tomto týdnu stát za to. Od 23. září se u stolu, v kuchyních i při zábavě o vítězné vavříny utkají čtyři muži a jen jedna jediná žena. Kdo se projeví jako největší taktik, kdo bude klamat věkem a předvede se jako zralý kuchař a komu jeho spolusoutěžící nebudou věřit jeho věk?

Tato parta odvážných, kteří se rozhodli, že světu předvedou, jak to zvládají v kuchyni, bude bojovat s trémou a nejen s ní. Také s úkolem týdne. Tím bude příprava liberecké uzenky a její zařazení do menu tak, aby nikdo nepoznal, že jde o něco, co není na menu uvedené, a tedy tam nepatří.

Komu se dařit bude, komu nikoliv a kdo to nakonec celé vyhraje? Soutěžící budou jako už tradičně bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může vynést 10 tisíc navíc. Ze stejné částky se pak bude těšit i jeden z diváků, pokud ovšem bude mít trochu štěstí. Sledujte proto Prostřeno!, hlasujte – a třeba to budete právě vy!

Chcete o Prostřeno! vědět víc? Sledujte všechny informace v aplikaci Prima Zone.

Jako první se do kuchyně postaví Miroslav. Do pořadu se přihlásil, protože si chtěl vždy vyzkoušet, jaké to je být před televizní kamerou a v televizi. Přátelé mu tvrdí, že umí celkem dobře vařit, tak se rozhodl to zkusit. Těší se na zajímavou zkušenost s natáčením. Na talíři se objeví:
1) patatas bravas,
2) crema de coliflor,
3) canelones,
4) churros.

Úterní večer bude patřit Martinovi. Je sám a je nezadaný. Do pořadu ho přihlásil jeho kamarád a on o tom nevěděl. Doufá, že se bude celý týden dobře bavit. Pokud by vyhrál, tak by si peníze užil s kamarády, co ho přihlásili. Jak se mu bude dařit? Na talířích se objeví:
1) hovězí a avokádový tartar,
2) tomatová polévka se smetanou a parmezánovými chipsy,
3) kuřecí medailonky v parmské šunce s domácími hranolkami,
4) leknínový cheesecake.

Středeční hostitelka Natálie je na mateřské dovolené. S přítelem ji pojí dvouletý vztah a společně mají tříměsíční holčičku. Doma jim dělají společnost tři kočky a pes. Do pořadu ji přihlásil její partner, protože si myslí, že Natálie umí dobře vařit. Těší se na seznámení se s novými lidmi. Pokud by vyhrála, tak by si peníze uložila na běžný život a jako rezervu na horší časy. Menu sestavila z jídel, která často připravuje. Podávat se budou:
1) plněné žampiony Portobello s francouzskou bagetkou,
2) brokolicový krém,
3) hovězí po burgundsku s bramborovým pyré,
4) jablečný koláč.

Ve čtvrtek předvede, co v kuchyni dovede, Dominik. Rád tráví volný čas venku, pokud je hezky, a pokud ne, tak je doma a hraje videohry. Do pořadu se chtěl přihlásit sám, protože ho baví vaření a chce získat nějaké další zkušenosti. Hlásí se totiž na obor kuchař s maturitou. Co bude servírovat? Podávat se budou:
1) listové košíčky,
2) hovězí vývar s játrovými knedlíčky,
3) pravá svíčková na smetaně s domácím houskovým knedlíkem,
4) hraběnčin řez.

Jako poslední soutěžící tohoto týdne se představí Zdeněk. Do pořadu ho přihlásily dvě jeho studentky. Na radu kolegů a přátel se rozhodl do soutěže jít, aby tomu, kdo ho přihlásil, ukázal, že se nebojí výzev. Doufá, že si během soutěžního týdne neuřízne ostudu. A pokud by vyhrál, počítá s tím, že by dovybavil byt a jel na dovolenou. Podávat se budou:
1) chlebíčky s domácí česnekovo-sýrovou pomazánkou,
2) zelná polévka,
3) vepřový plátek pečený na cibuli a česneku, vařený brambor a sterilovaná zelenina,
4) hrníčková buchta, černý čaj.

Sledujte proto Prostřeno!, hlasujte – a třeba to budete právě vy, kdo vyhraje 10 tisíc korun! Všechny bonusy, recepty nebo hlášky najdete v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno!

Stáhněte si svoji aplikaci Prima Zone na Google Play nebo v Apple Store.

Novinka: Celý týden Prostřeno! online v předpremiéře

Každé pondělí najdete od 17:00 na online platformě prima+ všech pět dílů Prostřeno! celého týdne, a můžete je tak zhlédnout, kdykoli chcete. A to v placených tarifech LIGHT a PREMIUM. Budete vědět víc než ostatní!

Sledujte Prostřeno! každý všední den od 17:55 na Primě. Uteklo vám něco? Na prima+ najdete odvysílané epizody a už v pondělí všech pět z celého týdne.

Tento týden sledujte premiérové díly přímo s Vaškem Vydrou a Janou Bouškovou

Kdo z Libereckého kraje má nejlepší menu?

Autor článku

Petra Jaroševská

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty