Česnekové máslo
- máslo 2 lžíce
- česnek (jemně nasekaný) 2 stroužky
- hladkolistá petržel (najemno nasekaná) 1 lžíce
Houby
- žampiony (Portobello bez nožičky) 5 ks
- mozzarella 2 koule
- cherry rajčata 1 hrnek
- bazalka (nasekaná nahrubo)
Glazé
- balzamikový ocet 1/4 hrnku
- hnědý cukr 2 lžíce
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na nevyšší teplotu v nastavení gril a mřížku umístěte doprostřed trouby.
- Smíchejte všechny ingredience na česnekové máslo v malém rendlíčku na mírném plameni a míchejte, dokud se vše nepropojí. Máslem potřete zvrchu klobouky hub a pomazanou stranou je rozložte na plech vyložený pečicím papírem.
- Do každého kloboučku rozdělte plátky mozzarelly a rajčat a grilujte v troubě, až se sýr rozpustí a začne zlátnout (asi 8 minut).
- Mezitím si připravte glazé. Smíchejte cukr a balzamikový ocet v malém rendlíčku a na vyšším plameni přiveďte k varu. Oheň zmírněte a nechte 5–8 minut vařit, až směs zhoustne a zredukuje se na glazé.
- Při podávání pokapejte houby připraveným glazé, ozdobte bazalkou a dochuťte vločkovou solí.