zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Plněné portobello houby ve stylu caprese
Plněné portobello houby ve stylu caprese

Plněné Portobello houby ve stylu caprese

Hodnoceno: 7x
Velké hnědé žampiony Portobello si přímo říkají o nějakou výtečnou náplň. Zkuste třeba tuto ve stylu caprese, s mozzarelou, čerstvými rajčaty, bazalkou a balzamikovým glazé.
do 30 minut
5 porcí

reklama

Postup

  1. Předehřejte troubu na nevyšší teplotu v nastavení gril a mřížku umístěte doprostřed trouby.
  2. Smíchejte všechny ingredience na česnekové máslo v malém rendlíčku na mírném plameni a míchejte, dokud se vše nepropojí. Máslem potřete zvrchu klobouky hub a pomazanou stranou je rozložte na plech vyložený pečicím papírem.
  3. Do každého kloboučku rozdělte plátky mozzarelly a rajčat a grilujte v troubě, až se sýr rozpustí a začne zlátnout (asi 8 minut).
  4. Mezitím si připravte glazé. Smíchejte cukr a balzamikový ocet v malém rendlíčku a na vyšším plameni přiveďte k varu. Oheň zmírněte a nechte 5–8 minut vařit, až směs zhoustne a zredukuje se na glazé.
  5. Při podávání pokapejte houby připraveným glazé, ozdobte bazalkou a dochuťte vločkovou solí.

Plněné portobello houby ve stylu caprese 2 Foto:

Plněné portobello houby ve stylu caprese  Foto:

Plněné portobello houby ve stylu caprese, foto: cafedelites.com

reklama

Související témata: žampiony , portobello