Najděte si recept
Na co máte chuť?

Poctivá hustá zelňačka s klobásou
PRIMA TIP: Pokud chcete uvařit zelňačku s bramborem, vždy vařte zvlášť, nikoliv se zelím. V kysaném zelí brambory nikdy nezměknou.
Suroviny (4–6 porce)
- bílé kysané zelí 1/2 kg
- klobása 2 ks
- velká cibule 1 ks
- sladká paprika 1–2 lžíce
- bobkové listy 2 ks
- nové koření 5 kuliček
- drcený kmín 1/2 lžičky
- čerstvě mletý pepř
- hladká mouka 3 lžíce
- olej nebo sádlo
- masový vývar 1,5 litru
- sůl
Postup
- Zelí slijte (zdravou šťávu uchovejte), můžete ho propláchnout, pokud je hodně kyselé. Vložte do hrnce s bobkovými listy, kmínem a novým kořením a zalijte vývarem. Vařte skoro doměkka.
- Mezitím na pánvi s olejem nebo sádlem orestujte cibuli a nakrájenou klobásu, zasypejte moukou a upražte řidší jíšku. Nakonec vsypejte papriku, promíchejte a odstavte. Nechte směs zchladnout. Tuto směs vmíchejte do zelí, dochuťte solí a pepřem a provařte ještě alespoň 15 minut.
Zelňačka s klobásou; foto: V kuchyni vždy otevřeno
Mate raději bílou zelnou polévku? Zkuste valašskou kyselici:
V kuchyni vždy otevřeno
Food blog V kuchyni vždy otevřeno vznikl v únoru 2014 a od té doby ho Andrea Motlíková plní recepty, které by měly být inspirací pro každého, kdo doma vaří pro svou rodinu, stejně jako autorka blogu.
V obsahu webu najdete především širokou nabídku rychlých večeří z české i světové kuchyně, předkrmy, polévky, ale i oblíbené moučníky nebo třeba recepty na domácí sirupy. Andrea používá hlavně sezonní a dostupné suroviny, spoustu z nich si pěstuje i na své zahradě.
Jak Andrea sama říká: „Na vaření mě baví to, že je to velice kreativní činnost. Někdo rád maluje, jiný háčkuje, prostě každý si najde to svoje naplnění v něčem jiném. A tahle moje záliba je myslím ku prospěchu i celé širší rodiny a doufám, že i ku prospěchu čtenářů mého blogu.“