Advent je za dveřmi, Vánoce a oslavy Nového roku jakbysmet a čeká nás období, které v sobě snoubí stres z náročných příprav a poté sváteční uvolnění. Inspiraci na nová i tradiční jídla, cukroví, jedlé dárky, ale i rychlé pokrmy najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH, které je v prodeji již od 20. listopadu.
Užijte si pohodové svátky s novým číslem časopisu Prima FRESH
Advent je doslova za dveřmi a Vánoce se blíží raketovým tempem. Toto období přináší do našich životů velkou dávku stresu z náročných příprav, ale také vítané sváteční zpomalení. Já si tedy dávám předsevzetí, že se pokusím stresovat co nejméně a raději si tento čas zkusím užít co nejvíce. Těším se na setkávání s přáteli, na výrobu adventních věnců, na rybí polévku, na kelímek svařáku na vánočních trzích a zdobení stromečku.
I když jsou Vánoce především o tradicích a lety vycizelovaném menu, určitě se najde odhodlání vyzkoušet i něco nového a hodí se trochu zpestření na sváteční tabuli. V novém čísle najdete originální recepty na cukroví od věhlasné cukrářky Mirky van Gils Slavíkové, ale i sladké vánoční recepty bez lepku. A také tři zábavná menu pro Štědrý večer, ať už chystáte klasiku nebo chcete zkusit něco modernějšího.
K zimnímu období patří neodmyslitelně i čočka, kterou nemusíte podávat jen na Nový rok. Je to báječně univerzální surovina, která se dokáže proměnit jako chameleon v neodolatelné dobroty. Startuje také sezóna citrusů a my jsme z nich připravili tři skvělé lahůdky do sklenice, které můžete darovat jako jedlý dárek. A poradíme, jak je využít i při vaření.
Nechte se zlákat zábavnou thajskou kuchyní, která překypuje barvami, chutěmi i vůněmi a nepostrádá hřejivost díky pikantním akcentům. Až udeří plískanice, tato jídla vás zaručeně utěší a povzbudí. Asijský podtón skrývají i recepty od Chili Ta Thuy, její pokrmy jsou nápadité a snadné.
Nesmíme zapomenout ani na dvě kuchařky, které před Vánoci vychází našim oblíbeným kuchařům. Zdeněk Pohlreich připravil knihu plnou bleskových receptů, které v předvánočním shonu oceníte. A Yotam Ottolenghi přináší inspiraci pro komfort na talíři, zkrátka jídla, co pohladí nejen chuťové buňky, ale i duši.
Přeji vám krásné svátky a krásný nový rok plný nejen kulinárních zážitků!
Vaše Klára Michalová
P.S.: Pokud vás některý recept zaujme a doma si ho uvaříte, nezapomeňte jeho fotku sdílet s námi na Instagramu @primafresh a obrázek označte hashtagem #primafresh. Nebo nám obrázek pošlete na e-mail: fresh@iprima.cz, kam nám můžete napsat i jakékoli jiné postřehy a nápady.
Objednejte si roční předplatné jen za 299 Kč. Získáte 4 čísla časopisu plná sezonních receptů přímo do schránky a k tomu cestovatelský dárek.
Více informací o předplatném najdete zde:
šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH