Užijte si pohodové svátky s novým číslem časopisu Prima FRESH

Advent je za dveřmi, Vánoce a oslavy Nového roku jakbysmet a čeká nás období, které v sobě snoubí stres z náročných příprav a poté sváteční uvolnění. Inspiraci na nová i tradiční jídla, cukroví, jedlé dárky, ale i rychlé pokrmy najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH, které je v prodeji již od 20. listopadu.

Advent je doslova za dveřmi a Vánoce se blíží raketovým tempem. Toto období přináší do našich životů velkou dávku stresu z náročných příprav, ale také vítané sváteční zpomalení. Já si tedy dávám předsevzetí, že se pokusím stresovat co nejméně a raději si tento čas zkusím užít co nejvíce. Těším se na setkávání s přáteli, na výrobu adventních věnců, na rybí polévku, na kelímek svařáku na vánočních trzích a zdobení stromečku.

I když jsou Vánoce především o tradicích a lety vycizelovaném menu, určitě se najde odhodlání vyzkoušet i něco nového a hodí se trochu zpestření na sváteční tabuli. V novém čísle najdete originální recepty na cukroví od věhlasné cukrářky Mirky van Gils Slavíkové, ale i sladké vánoční recepty bez lepku. A také tři zábavná menu pro Štědrý večer, ať už chystáte klasiku nebo chcete zkusit něco modernějšího.

K zimnímu období patří neodmyslitelně i čočka, kterou nemusíte podávat jen na Nový rok. Je to báječně univerzální surovina, která se dokáže proměnit jako chameleon v neodolatelné dobroty. Startuje také sezóna citrusů a my jsme z nich připravili tři skvělé lahůdky do sklenice, které můžete darovat jako jedlý dárek. A poradíme, jak je využít i při vaření.

Nechte se zlákat zábavnou thajskou kuchyní, která překypuje barvami, chutěmi i vůněmi a nepostrádá hřejivost díky pikantním akcentům. Až udeří plískanice, tato jídla vás zaručeně utěší a povzbudí. Asijský podtón skrývají i recepty od Chili Ta Thuy, její pokrmy jsou nápadité a snadné.

Nesmíme zapomenout ani na dvě kuchařky, které před Vánoci vychází našim oblíbeným kuchařům. Zdeněk Pohlreich připravil knihu plnou bleskových receptů, které v předvánočním shonu oceníte. A Yotam Ottolenghi přináší inspiraci pro komfort na talíři, zkrátka jídla, co pohladí nejen chuťové buňky, ale i duši.

Přeji vám krásné svátky a krásný nový rok plný nejen kulinárních zážitků!

Vaše Klára Michalová

P.S.: Pokud vás některý recept zaujme a doma si ho uvaříte, nezapomeňte jeho fotku sdílet s námi na Instagramu @primafresh a obrázek označte hashtagem #primafresh. Nebo nám obrázek pošlete na e-mail: fresh@iprima.cz, kam nám můžete napsat i jakékoli jiné postřehy a nápady.

Objednejte si roční předplatné jen za 299 Kč. Získáte 4 čísla časopisu plná sezonních receptů přímo do schránky a k tomu cestovatelský dárek.

Více informací o předplatném najdete zde:

Autor článku

Klára Michalová

Všechny články autora

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty