Speciality se šťavnatým hroznovým vínem, které musíte letos ochutnat
Zdroj: iStock
Speciality se šťavnatým hroznovým vínem, které musíte letos ochutnat
Zdroj:
iStock
Hroznové víno je skvělé ovoce na zobání, ale stejně tak se hodí i na vaření! Pokud jste už někdy přemýšleli, jak ho v kuchyni zužitkovat, máme pro vás několik výborných tipů. Tak jdeme na to!
Kuličky hroznového vína chutnají báječně se sýrem, to ví asi leckdo. Nebojte se tyto dvě ingredience spojit v trochu složitějších receptech, jako je třeba vylepšený grilovaný hermelín nebo bruschetta. Chvilka na grilu hroznovému vínu rozhodně prospěje.
Samozřejmě tu máme i tip na nějakou tu sladkou dobrotu. Pokud znáte galetky, určitě je můžete upéct s náplní právě z hroznového vína. Anebo vyzkoušejte tento křehký koláč, který si zamilujete po prvním soustu.
Výtečně chutná hroznové víno společně s drůbeží. Proto až budete přemýšlet, jak upéct tradiční nedělní kuře, můžete k němu přihodit právě hrozny a třeba jablka. Ovoce pustí šťávu a maso krásně chuťově doplní. Nebo nemusíte péct rovnou celé kuře, stačí kuřecí prsíčka, která doplní famózní salát s hrozny, špenátem a zálivkou, která má šmrnc.
Možná by vás to ani nenapadlo, ale hrozny se hodí i do pečiva nebo polévek. Na ukázku tu máme například voňavou italskou focacciu, typickou pro oblast Abruzzo. V receptu na ni najdete světlé i tmavé hrozny, které po upečení dodají těstu na sladkosti. A nebo zkuste dýňovku s pečenými hrozny, také skvělá volba.
A na závěr tu máme drobné osvěžení, tříšť s jahodami a hroznovou šťávou. Sladká i kyselá zároveň!
Zdroj: autorský text