Hroznové víno je skvělé ovoce na zobání, ale stejně tak se hodí i na vaření! Pokud jste už někdy přemýšleli, jak ho v kuchyni zužitkovat, máme pro vás několik výborných tipů. Tak jdeme na to!
Speciality se šťavnatým hroznovým vínem, které musíte letos ochutnat
Kuličky hroznového vína chutnají báječně se sýrem, to ví asi leckdo. Nebojte se tyto dvě ingredience spojit v trochu složitějších receptech, jako je třeba vylepšený grilovaný hermelín nebo bruschetta. Chvilka na grilu hroznovému vínu rozhodně prospěje.
Samozřejmě tu máme i tip na nějakou tu sladkou dobrotu. Pokud znáte galetky, určitě je můžete upéct s náplní právě z hroznového vína. Anebo vyzkoušejte tento křehký koláč, který si zamilujete po prvním soustu.
Výtečně chutná hroznové víno společně s drůbeží. Proto až budete přemýšlet, jak upéct tradiční nedělní kuře, můžete k němu přihodit právě hrozny a třeba jablka. Ovoce pustí šťávu a maso krásně chuťově doplní. Nebo nemusíte péct rovnou celé kuře, stačí kuřecí prsíčka, která doplní famózní salát s hrozny, špenátem a zálivkou, která má šmrnc.
Možná by vás to ani nenapadlo, ale hrozny se hodí i do pečiva nebo polévek. Na ukázku tu máme například voňavou italskou focacciu, typickou pro oblast Abruzzo. V receptu na ni najdete světlé i tmavé hrozny, které po upečení dodají těstu na sladkosti. A nebo zkuste dýňovku s pečenými hrozny, také skvělá volba.
A na závěr tu máme drobné osvěžení, tříšť s jahodami a hroznovou šťávou. Sladká i kyselá zároveň!
Zdroj: autorský text
redaktorka FTV Prima