Grilovaný hermelín s vlašskými ořechy, rozinkami a hroznovým vínem

Moje hodnocení
4x

Grilovaný hermelín patří mezi oblíbené chuťovky nebo je vhodný jako vegetariánský pokrm připravený na ohni. Podávejte nejlépe s kváskovým chlebem nebo pečenými bramborami. Hermelín můžete dochutit podle vlastní chuti – česnekem, tymiánem nebo například chilli.

4 porce
30 minut
439 kcal

Suroviny

  • nízkotučný hermelín (17 % tuku) 4 ks
  • med 2 lžíce
  • bílé hroznové víno (překrojené napůl) 40 g
  • smetana ke šlehání (rozinky) 20 g
  • vlašské ořechy, nakrájené nahrubo 80 g
  • sušený tymián 1 lžíce

Postup přípravy

  1. Hermelín položte na střed každého čtverce alobalu a každý kus pokapejte medem. Navrch přidejte rozpůlené hroznové víno, rozinky, nahrubo nasekané vlašské ořechy, sušený tymián a vše důkladně zabalte.
  2. Takto připravené hermelíny vložte na gril a grilujte v přiklopeném grilu 8–10 minut. Pokud používáte kontaktní gril, hermelín grilujte z každé strany 3–4 minuty.
  3. Hotové hermelíny přemístěte z grilu na talíř a ihned podávejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty