Suroviny
- kuřecí prsní řízky 4 ks
- celé lístky šalvěje 8 ks
- Olivový olej 3 lžíce
- čerstvý baby špenát 200 g
- červené hroznové víno 100 g
- bílé hroznové víno 100 g
- avokádo, vypeckované a nakrájené na plátky 2 ks
- Sůl
- čerstvě namletý pepř
Zálivka
- extra panenský olivový olej 3 lžíce
- balzamikový ocet 2 lžičky
- dijónská hořčice 1 lžička
- Sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Kuřecí řízky jemně naklepejte z obou stran, osolte a opepřete. Pánev rozpalte na maximum, přidejte olej, šalvěj a opékejte kuřecí prsíčka asi 3 minuty po každé straně. Pak je zabalte do alobalu a nechte dojít 10 minut v troubě předehřáté na 100 °C.
- V porcelánové misce vyšlehejte do pěny všechny ingredience na zálivku. Špenát operte a nechte okapat. Kuličky bílého i červeného vína rozpulte a zbavte semínek. Ve velké míse promíchejte špenát a hroznové víno se zálivkou. Na talíř naaranžujte plátky prsíček, orestovanou šalvěj a plátky avokáda.