Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Jahody
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Jahody
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření Novinky
Novinky
Klára Michalová

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Sezónní delikatesa i skvělý jedlý dárek: připravte doma vyladěné paštiky

Pečená paštika ve slanině

Pečená paštika ve slanině Zdroj: iStock

  • Zavřít
Pečená paštika ve slanině

Pečená paštika ve slanině Zdroj: iStock

Když se řekne paštika, možná si vybavíte luxusní francouzské delikatesy, tradiční české pochoutky ze zabijačky či nesmrtelnou játrovou pomazánku jako součást proviantu na výlet. Vězte, že paštika má v gastronomii bohatou tradici a v průběhu času měla více podob. Pojďme podniknout krátkou exkurzi do světa paštik. Možná zjistíte, že domácí příprava poctivé delikatesy mnohdy nemusí být složitá a dostanete chuť ji vyzkoušet.

Seznam.cz banner

Paštika jako umělecké dílo

Paštika rozhodně není novodobý vynález. Znaly ji už ve starověkém Řecku a ve středověké Evropě se paštika těšila značné popularitě. „Na šlechtických hostinách byla známkou bohatství a kulinářského umění, neboť měla působivý vzhled a padlo na ni několik kilogramů masa. Typická paštika tohoto období, dnes zvaná pâté en croûte, byla totiž uzavřena v křehkém zdobeném těstě z másla či sádla. Těsto zároveň plnilo funkci nádoby, ve které se maso peklo ve vlastní šťávě, ochranného obalu, který paštiku konzervoval a zároveň usnadnil manipulaci s ní. Jídlo se často dlouze přepravovalo. Zároveň to byl jeden ze způsobů, jak zužitkovat zbytky pečeně, a to i u šlechtických dvorů,“ vysvětluje foodbloger Vítězslav Ivičič, který se na svém blogu Staromilec věnuje autentickému historickému vaření a stolování. Zmínky o těchto paštikách najdeme i v kuchařkách Magdaleny Dobromily Rettigové.

Ty nejlepší recepty na tradiční paštiky a masové pomazánky rillettes

Ty nejlepší recepty na tradiční paštiky a masové pomazánky rillettes

Příprava pâté en croûte je složitější

Současná roztíratelná paštika je však na míle vzdálená pâté en croûte. Paštiky vizuálně vypadaly jako vysoký slaný koláč s nádivkou. Byly plněny mletým masem i jeho celými kusy, vařenými vejci, a to nejen slepičími, ale i třeba křepelčími, slaninou či houbami a zastříkávaly se alkoholem jako brandy či portské. „Svoje místo v paštikách měla samozřejmě i zvěřina. Kořeněny byly omezeným spektrem koření, neboť bylo vzácné. Nejčastěji se v receptech objevuje pepř, hřebíček, nové koření či muškátový oříšek. Samotná příprava paštiky je zjednodušeně následující: těstem vyložíte dortovou pečicí formu, dovnitř vyskládáte maso vcelku i mleté, houby, slaninu, vejce. Náplň polijete alkoholem a uzavřete pokličkou z těsta, ve které si necháte otvor, kam se po upečení lije vývar s želatinou,“ doplňuje Vítězslav Ivičič, který má s pečením těchto paštik bohaté zkušenosti a dělí se o ně na blogu Staromilec.

View this post on Instagram

A post shared by Vítězslav Ivičič (@staromilec)

Roztíratelná játrová paštika

Tuto paštiku zvládnete bez chlazení připravit do 20 minut a už nikdy se nebudete chtít vrátit ke kupované paštice. „Očištěná játra od blan a žilek nakrájíte na stejně velké kousky, které zprudka krátce osmahnete na másle. Bude to trvat přibližně 4 minuty. Uprostřed času přidejte pokrájenou cibuli, kterou zarestujte dozlatova. Kdybyste ji dali na začátku, tak se vám spálí a zhořkne. V dalším kroku přidejte alkohol, stačí velký panák, a koření či bylinky, aby jejich aroma a chutě přešly do paštiky. Játra poduste na střední teplotě po dobu 3 minut. Pro zjemnění pak použijte trochu smetany. Pak jen teplá játra rozmixujte do hladké konzistence a postupně zašlehejte změklé máslo. Na 350 g očištěných jater připadne 250 g másla,“ líčí postup přípravy kořenářka Michaela Schneedorferová z Království chuti. Na první pohled nepříliš lákavá tekutější směs následně putuje do čistých skleniček, kam můžete ještě přidat oříšky. Vršek paštiky zalijte přepuštěným máslem, zavřete skleničku a nechte ztuhnout nejméně 3 hodiny v lednici.

Vyzkoušejte třeba paštiku z kuřecích jater s mandlemi a pomerančem podle návodného videoreceptu

Jaké koření je nejlepší?

„Do roztíratelné játrové paštiky bych doporučila třeba kombinaci portského vína, tymiánu, pomletého kampotského červeného pepře, který dodá mírnou pálivost a lehké ovocné tóny, a malou lžičku lanýžového oleje. Další variantou může být brandy, zelený pepř, koriandr, muškátový oříšek, bazalka, bobkový list, nové koření, hřebíček, skořice a sušená cibule. Své upotřebení v paštikách najde například i zázvor, nové koření, hřebíček, majoránka, šalvěj, saturejka a další,“ dává tipy kořenářka Michaela Schneedorferová.

Jemná játrová paštika se švestkovým želé Předkrmy a chuťovky

Jemná játrová paštika se švestkovým želé

16
Delikátní paštika z vepřových jater zabalená ve slanině Recepty

Delikátní paštika z vepřových jater zabalená ve slanině

22
Zimní játrová paštika s perníkovým kořením Recepty

Zimní játrová paštika s perníkovým kořením

26
Domácí játrová paštika s brusinkami a hruškami Recepty

Domácí játrová paštika s brusinkami a hruškami

21
Paštika z kuřecích jater Recepty

Paštika z kuřecích jater

18
Játrová paštika s brandy a zeleným pepřem Recepty

Játrová paštika s brandy a zeleným pepřem

14
Krůtí paštika s whisky a šalvějí Recepty

Krůtí paštika s whisky a šalvějí

12

Paštika s kusy masa

Při domácích zabijačkách jste se mohli setkat s přípravou paštiky s většími kousky pečeného masa. Připravuje se z pečené vepřové plece, která je okořeněna pouze solí a pepřem. Výpek z masa a nadrobno pokrájené vepřové maso se důkladně smíchá s vejci, utřeným česnekem, čerstvou a smaženou cibulkou a mletými syrovými játry. „Pro zabijačkovou paštiku určitě upotřebíte majoránku, muškátový oříšek a květ, sůl a pepř,“ uzavírá kořenářka Michaela Schneedorferová z Království chuti. Směs na paštiku putuje do čistých sklenic, pokryje se vrstvou sádla a uzavře čistými víčky. Následně se při 85 °C nechá ve vodní lázni zhruba hodinu sterilovat, a po 24-48 hodinách ještě další hodinu, čímž se prodlouží její trvanlivost.

Zdroj: Království chuti, Staromilec

Venkovská paštika
Recepty

Venkovská paštika

18

Klára Michalová

Autor článku

Klára Michalová

Všechny články autora

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background
Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky koření maso paštika

Návrhy pro vás

Chléb naan s tandoori kuřetem – indická specialita jako stvořená na letní gril Maso

Chléb naan s tandoori kuřetem – indická specialita jako stvořená na letní gril

Smažený sýr v housce aneb tak trochu jiný smažák – perfektní náhrada burgeru, kterou připravíte doma na pánvi Vegetariánské

Smažený sýr v housce aneb tak trochu jiný smažák – perfektní náhrada burgeru, kterou připravíte doma na pánvi

Krupicové nočky s tvarohem a borůvkovou omáčkou – rychlejší verze oblíbené letní klasiky Sladké

Krupicové nočky s tvarohem a borůvkovou omáčkou – rychlejší verze oblíbené letní klasiky

Vlačný dort s jahodami a kokosem – elegantní moučník s náplní ze smetany a mascarpone Sladké

Vlačný dort s jahodami a kokosem – elegantní moučník s náplní ze smetany a mascarpone

Dušené toskánské kuře s rajčaty a špenátem ve smetanové omáčce – výrazné chutě léta v jedné pánvi Maso

Dušené toskánské kuře s rajčaty a špenátem ve smetanové omáčce – výrazné chutě léta v jedné pánvi

Škola zavařování: Nakládané lilky v lehce pikantní marinádě na kyselo jsou báječné třeba na topinky Zelenina

Škola zavařování: Nakládané lilky v lehce pikantní marinádě na kyselo jsou báječné třeba na topinky

Tvarohový dort s malinami – lahodný moučník chutná a voní létem Sladké

Tvarohový dort s malinami – lahodný moučník chutná a voní létem

Vepřové kotletky zapečené v alobalu se slaninou, žampiony, bramborem a sýrem Maso

Vepřové kotletky zapečené v alobalu se slaninou, žampiony, bramborem a sýrem


Přečtěte si také

Maso
Chléb naan s tandoori kuřetem – indická specialita jako stvořená na letní gril

Chléb naan s tandoori kuřetem – indická specialita jako stvořená na letní gril

Vegetariánské
Smažený sýr v housce aneb tak trochu jiný smažák – perfektní náhrada burgeru, kterou připravíte doma na pánvi

Smažený sýr v housce aneb tak trochu jiný smažák – perfektní náhrada burgeru, kterou připravíte doma na pánvi

Novinky
Letní čtení plné jídla – 6 tipů na knihy o gastronomii, které si můžete přečíst během prázdnin

Letní čtení plné jídla – 6 tipů na knihy o gastronomii, které si můžete přečíst během prázdnin

Sladké
Krupicové nočky s tvarohem a borůvkovou omáčkou – rychlejší verze oblíbené letní klasiky

Krupicové nočky s tvarohem a borůvkovou omáčkou – rychlejší verze oblíbené letní klasiky

Sladké
Vlačný dort s jahodami a kokosem – elegantní moučník s náplní ze smetany a mascarpone

Vlačný dort s jahodami a kokosem – elegantní moučník s náplní ze smetany a mascarpone

Maso
Dušené toskánské kuře s rajčaty a špenátem ve smetanové omáčce – výrazné chutě léta v jedné pánvi

Dušené toskánské kuře s rajčaty a špenátem ve smetanové omáčce – výrazné chutě léta v jedné pánvi

Zelenina
Škola zavařování: Nakládané lilky v lehce pikantní marinádě na kyselo jsou báječné třeba na topinky

Škola zavařování: Nakládané lilky v lehce pikantní marinádě na kyselo jsou báječné třeba na topinky

Novinky
Šťavnaté ovoce z ohně: Připravte si na grilovačce sladkou pochoutku plnou letní chuti

Šťavnaté ovoce z ohně: Připravte si na grilovačce sladkou pochoutku plnou letní chuti

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny
Letní těstoviny s kalamáry, cherry rajčaty a hráškem – rychlý recept se středomořským šmrncem

Letní těstoviny s kalamáry, cherry rajčaty a hráškem – rychlý recept se středomořským šmrncem

Sépiové černé špagety s krevetami a cuketou – tradiční italský recept s chutí moře Těstoviny

Sépiové černé špagety s krevetami a cuketou – tradiční italský recept s chutí moře

Gratinované cukety plněné tarhoňou a kozím sýrem – oběd plný letních chutí a vůní Recepty

Gratinované cukety plněné tarhoňou a kozím sýrem – oběd plný letních chutí a vůní

Sladké
Krupicové nočky s tvarohem a borůvkovou omáčkou – rychlejší verze oblíbené letní klasiky

Krupicové nočky s tvarohem a borůvkovou omáčkou – rychlejší verze oblíbené letní klasiky

Vlačný dort s jahodami a kokosem – elegantní moučník s náplní ze smetany a mascarpone Sladké

Vlačný dort s jahodami a kokosem – elegantní moučník s náplní ze smetany a mascarpone

Tvarohový dort s malinami – lahodný moučník chutná a voní létem Sladké

Tvarohový dort s malinami – lahodný moučník chutná a voní létem

Maso
Dušené toskánské kuře s rajčaty a špenátem ve smetanové omáčce – výrazné chutě léta v jedné pánvi

Dušené toskánské kuře s rajčaty a špenátem ve smetanové omáčce – výrazné chutě léta v jedné pánvi

Vepřové kotletky zapečené v alobalu se slaninou, žampiony, bramborem a sýrem Maso

Vepřové kotletky zapečené v alobalu se slaninou, žampiony, bramborem a sýrem

Tacos s grilovanou panenkou a meruňkovou salsou: Sladko-pikantní symfonie chutí oživí letní tabuli Maso

Tacos s grilovanou panenkou a meruňkovou salsou: Sladko-pikantní symfonie chutí oživí letní tabuli

Zelenina
Škola zavařování: Nakládané lilky v lehce pikantní marinádě na kyselo jsou báječné třeba na topinky

Škola zavařování: Nakládané lilky v lehce pikantní marinádě na kyselo jsou báječné třeba na topinky

Flamendr z vepřového masa podle Pepy Nemravy – masové nudličky v pikantní omáčce se zeleninou a houbami Maso

Flamendr z vepřového masa podle Pepy Nemravy – masové nudličky v pikantní omáčce se zeleninou a houbami

Smažené batátové placičky podle Šona – vietnamská alternativa bramboráku je prostě skvělá Zelenina

Smažené batátové placičky podle Šona – vietnamská alternativa bramboráku je prostě skvělá

Nápoje
Domácí ledové chai latté – recept na populární kořeněný nápoj krok za krokem

Domácí ledové chai latté – recept na populární kořeněný nápoj krok za krokem

Kouzlo léta ve skleničce: Připravte svatojánskou ořechovku jako za starých časů Nápoje

Kouzlo léta ve skleničce: Připravte svatojánskou ořechovku jako za starých časů

Ledové Matcha Strawberry Latté: Tříbarevný letní drink, který frčí v kavárnách Nápoje

Ledové Matcha Strawberry Latté: Tříbarevný letní drink, který frčí v kavárnách

Těstoviny
Letní těstoviny s kalamáry, cherry rajčaty a hráškem – rychlý recept se středomořským šmrncem

Letní těstoviny s kalamáry, cherry rajčaty a hráškem – rychlý recept se středomořským šmrncem

Sépiové černé špagety s krevetami a cuketou – tradiční italský recept s chutí moře Těstoviny

Sépiové černé špagety s krevetami a cuketou – tradiční italský recept s chutí moře

Losos s bramborovo-chřestovým pyré, dušeným špenátem a citrusovým máslem Ryby a mořské plody

Losos s bramborovo-chřestovým pyré, dušeným špenátem a citrusovým máslem

Polévky
Játrová zavářka do polévky – tradiční doplněk silných vývarů dodá chuť i výživové benefity

Játrová zavářka do polévky – tradiční doplněk silných vývarů dodá chuť i výživové benefity

Thajská brokolicová polévka – překvapí lehce pikantní chutí a krémovou konzistencí díky kokosovému mléku Polévky

Thajská brokolicová polévka – překvapí lehce pikantní chutí a krémovou konzistencí díky kokosovému mléku

Rajčatová polévka s bílými fazolemi a tymiánem – proměňte zásoby ze spíže v rychlou a sytou večeři Polévky

Rajčatová polévka s bílými fazolemi a tymiánem – proměňte zásoby ze spíže v rychlou a sytou večeři

Zelenina
Škola zavařování: Nakládané lilky v lehce pikantní marinádě na kyselo jsou báječné třeba na topinky

Škola zavařování: Nakládané lilky v lehce pikantní marinádě na kyselo jsou báječné třeba na topinky

Smažené batátové placičky podle Šona – vietnamská alternativa bramboráku je prostě skvělá Zelenina

Smažené batátové placičky podle Šona – vietnamská alternativa bramboráku je prostě skvělá

Těhotnej kuchař: Nakládané beraní rohy – klasická chuťovka k masu Zelenina

Těhotnej kuchař: Nakládané beraní rohy – klasická chuťovka k masu

Vegetariánské
Smažený sýr v housce aneb tak trochu jiný smažák – perfektní náhrada burgeru, kterou připravíte doma na pánvi

Smažený sýr v housce aneb tak trochu jiný smažák – perfektní náhrada burgeru, kterou připravíte doma na pánvi

Smažené batátové placičky podle Šona – vietnamská alternativa bramboráku je prostě skvělá Zelenina

Smažené batátové placičky podle Šona – vietnamská alternativa bramboráku je prostě skvělá

Palak tofu – indická omáčka z kořeněného špenátu s tofu místo panýru Vegetariánské

Palak tofu – indická omáčka z kořeněného špenátu s tofu místo panýru

Sladké
Krupicové nočky s tvarohem a borůvkovou omáčkou – rychlejší verze oblíbené letní klasiky

Krupicové nočky s tvarohem a borůvkovou omáčkou – rychlejší verze oblíbené letní klasiky

Tvarohový dort s malinami – lahodný moučník chutná a voní létem Sladké

Tvarohový dort s malinami – lahodný moučník chutná a voní létem

Tacos s grilovanou panenkou a meruňkovou salsou: Sladko-pikantní symfonie chutí oživí letní tabuli Maso

Tacos s grilovanou panenkou a meruňkovou salsou: Sladko-pikantní symfonie chutí oživí letní tabuli

Saláty
Letní salát s krůtím masem, slaninou, fazolkami a jablkem – vydatné jídlo pro všední den

Letní salát s krůtím masem, slaninou, fazolkami a jablkem – vydatné jídlo pro všední den

Francouzský salát Niçoise – ideální letní oběd osvěží, zasytí i dodá bílkoviny Saláty

Francouzský salát Niçoise – ideální letní oběd osvěží, zasytí i dodá bílkoviny

Letní salát s pečenými rozbouchanými brambůrkami – ideální příloha ke grilovačce Saláty
4

Letní salát s pečenými rozbouchanými brambůrkami – ideální příloha ke grilovačce

Vegetariánské
Risi e bisi: Tradiční italské rizoto s hráškem a šunkou pochází z Benátek

Risi e bisi: Tradiční italské rizoto s hráškem a šunkou pochází z Benátek

Letní salát s pečenými rozbouchanými brambůrkami – ideální příloha ke grilovačce Saláty
4

Letní salát s pečenými rozbouchanými brambůrkami – ideální příloha ke grilovačce

Těhotnej kuchař: České rizoto z pečeného kuřete – oblíbená klasika v perfektním provedení Přílohy

Těhotnej kuchař: České rizoto z pečeného kuřete – oblíbená klasika v perfektním provedení

prima-cnn-news

Jak těžké je koupit v ČR nelegální zbraň? Rakušané mluví o „zbraňovém eldorádu“ Silné bouřky udeřily: Českem rychle postupuje supercelární buňka. Mapa ukazuje, kde dát pozor Střelbu v Kentucky nepřežili dva lidé, další jsou zranění. Útočník je po smrti

prima-zeny

Veličenstva na festivalu: Slavní prozradili, kdy se cítili jako opravdoví králové a královny Bernášková o vztahu s dcerou: Držím si hranici rodiče, nechci, ať je po mně přecitlivělá Dojemné gesto Jitky Čvančarové ve Varech. Tetováním vzdala hold zesnulé Kolouchové

prima-zoom

Jak vypadá budoucnost lékařství? Jak je možné, že krajty stráví celou svou kořist i s kostmi? Důkladný výzkum tomu přišel na kloub Video zachytilo poslední okamžiky muže, který se na letišti vrhnul do motoru letadla

prima-fresh

Chléb naan s tandoori kuřetem – indická specialita jako stvořená na letní gril Smažený sýr v housce aneb tak trochu jiný smažák – perfektní náhrada burgeru, kterou připravíte doma na pánvi Letní čtení plné jídla – 6 tipů na knihy o gastronomii, které si můžete přečíst během prázdnin

prima-cool

20 nejprodávanějších her roku 2025 Kolik procent má filmové Kingdom Come na ČSFD? První reakce českých diváků jsou venku Stellan Skarsgård převzal Křišťálový glóbus, karlovarský festival má nečekaného vítěze

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Amanda Bynes chce shodit. Přiznala užívání léku na hubnutí, který frčí mezi celebritami Xholakys chce seknout se svlékáním. V nové kariéře chce lidem pomáhat duševně Rychlé miliony českých influencerů: Sharlota a Stejk přiznali konkrétní částky

prima-living

František Ringo Čech žije ve finském srubu. Byl mezi prvními, kdo si takové bydlení pořídil 5 jedovatých hub, které se pletou s jedlými. Prozradíme triky, jak je rozlišit Vodnice: Pěstujte zapomenutou staročeskou zeleninu! Jak na to?

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.