Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Krůtí paštika s whisky a šalvějí

6 porcí
nad 2 hodiny
Krůtí paštika s whisky a šalvějí
Krůtí paštika s whisky a šalvějí Autor: Láska prochází kuchyní
Rafinovaný dárek pro vašeho milého nebo milou. Touhle luxusní paštikou ale určitě nepohrdne ani kamarádka nebo mlsná babička. Každopádně si jednu nechte pro sebe, protože si to zasloužíte. Kupovaným paštikám odzvonilo.
Reklama

Suroviny (6 porcí)

Reklama

Postup

  1. Cibuli nasekejte nadrobno, česnek prolisujte. Játra nakrájejte na menší kousky. Máslo a olej rozpusťte ve velké pánvi na středním plameni. Přidejte cibuli, česnek a šalvěj a smažte 2 minuty. Přidejte játra a smažte další 3 minuty. Vlijte do pánve whisky a nechte probubávat, až se všechna tekutina odpaří.
  2. Játrovou směs rozmixujte s máslem a smetanou dohladka. Přidejte sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti. Pak směs vlijte do formy tence vymazané máslem. Přikryjte a nechte chladit. Nejméně 2 hodiny, ideálně do druhého dne.
  3. Připravte si přepuštěné máslo podle tipu níže. Do horkého přepuštěného másla vložte několik menších lístků šalvěje a lehce podrcený růžový pepř – máslo se kořením provoní. Nechte 20 minut stát, aby se vůně propojily. Paštiku nalijte do malé formy na biskupský chlebíček nebo do plechových formiček na puding ve tvaru bábovičky. Přepuštěné máslo znovu rozehřejte a zalijte jím celou horní plochu vychlazené paštiky.
  4. Přepuštěné máslo připravíte takto: máslo pomalu zahřívejte v hlubší pánvi nebo kastrůlku. Pečlivě sbírejte pěnu, dokud nezůstane čistá zlatavá tekutina – mléčný tuk, ze kterého se zahříváním odpařila přebytečná voda. Na dně uvidíte přichycené a usazené mléčné bílkoviny. Průzračné přepuštěné máslo slijte a použijte podle receptu.
Reklama

Krůtí paštika s whisky a šalvějí Foto:

Krůtí paštika s whisky a šalvějí                                                                    Foto: Láska prochází kuchyní

Láska prochází kuchyníLÁSKA PROCHÁZÍ KUCHYNÍ

Uvařte, zabalte a věnujte jedlý dárek

Kniha Denisy Bartošové obsahuje nejen báječné recepty na jedlé dárky všeho druhu – pro děti, ženy (maminky, dcery, kamarádky…) i muže (partnery, tatínky…), ale především originální nápady na jejich balení. Láska prochází kuchyní je přehledně rozdělena do kapitol odpovídajících tematicky jednotlivým měsícům – vždyť únor je lásky čas, červen patří dětem a prosinec si tvorbu dárků pro blízké přímo žádá! S autorčinou pomocí zvládnete jedlý dárek připravit do posledního puntíku (kniha obsahuje také přílohu, kde najdete jmenovky, krabičky, kornouty atd.), ale poslední krok – darování – je již pouze na vás.

Vydává nakladatelství Smart Press, www.smartpress.cz

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama