Suroviny
- krůtí játra 500 g
- máslo 200 g
- šalotka 2 ks
- česnek 2 stroužky
- tymián pár snítek
- nakládaný zelený pepř 2 lžíce
- brandy 4 lžíce
- smetana 4 lžíce
- sůl
- máslo (+na dozdobení tymián, červený a zelený pepř)
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Játra očistěte a nakrájejte. Na lžíci másla zesklovaťte nakrájené šalotky, přidejte celé snítky tymiánu a ke konci posekaný česnek.
- Nechte rozvonět a přihoďte játra. Orestujte je tak, aby uvnitř zůstala trochu růžová. Nakonec vlijte brandy a nechte skoro odpařit.
- Vyjměte tymián a směs přendejte do mixéru. Přilijte smetanu, přidejte pokrájené povolené máslo, sůl, mletý černý pepř, a pokud chcete zelený pepř posekaný, tak přidejte i ten. Jinak zelený pepř můžete vmíchat nakonec celý, popř. nožem posekaný. Vše umixujte dohladka.
- Paštiku přendejte do vhodných nádobek, uhlaďte, ozdobte snítkami tymiánu, červeným a zeleným pepřem a zalijte rozpuštěným máslem nebo sádlem. Nechte ztuhnout v lednici.