návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Játrová paštika s brandy a zeleným pepřem

Hodnoceno: 0x
do 1 hodiny
Játrová paštika s brandy a zeleným pepřem
Autor: V kuchyni vždy otevřeno Játrová paštika s brandy a zeleným pepřem
Domácí paštika je neskutečná lahůdka, kterou můžete potěšit rodinu či přátele - jedlé dárky jsou totiž velmi populární!

Postup

  1. Játra očistěte a nakrájejte. Na lžíci másla zesklovaťte nakrájené šalotky, přidejte celé snítky tymiánu a ke konci posekaný česnek.
  2. Nechte rozvonět a přihoďte játra. Orestujte je tak, aby uvnitř zůstala trochu růžová. Nakonec vlijte brandy a nechte skoro odpařit.
  3. Vyjměte tymián a směs přendejte do mixéru. Přilijte smetanu, přidejte pokrájené povolené máslo, sůl, mletý černý pepř, a pokud chcete zelený pepř posekaný, tak přidejte i ten. Jinak zelený pepř můžete vmíchat nakonec celý, popř. nožem posekaný. Vše umixujte dohladka.
  4. Paštiku přendejte do vhodných nádobek, uhlaďte, ozdobte snítkami tymiánu, červeným a zeleným pepřem a zalijte rozpuštěným máslem nebo sádlem. Nechte ztuhnout v lednici.

V kuchyni vždy otevřeno Foto:

V kuchyni vždy otevřeno

Food blog V kuchyni vždy otevřeno vznikl v únoru 2014 a od té doby ho Andrea Motlíková plní recepty, které by měly být inspirací pro každého, kdo doma vaří pro svou rodinu, stejně jako autorka blogu.

V obsahu webu najdete především širokou nabídku rychlých večeří z české i světové kuchyně, předkrmy, polévky, ale i oblíbené moučníky nebo třeba recepty na domácí sirupy. Andrea používá hlavně sezonní a dostupné suroviny, spoustu z nich si pěstuje i na své zahradě.

Jak Andrea sama říká: „Na vaření mne baví to, že je to velice kreativní činnost. Někdo rád maluje, jiný háčkuje, prostě každý si najde to svoje naplnění v něčem jiném. A tahle moje záliba je myslím ku prospěchu i celé širší rodiny a doufám, že i ku prospěchu čtenářů mého blogu.“