 
                    
                                        
                                    Paštika z kuřecích jater
                                                    
                        Zdroj: Cat & Cook
                    
                            
             
        
        
                        
                        
                
                    
                        
                            
                                
                                                                                                                                                         
                                    
                                                                        
                                        
                                    
                                                                        
                                        
                                    
                                                                                                                                                        
                                                                                            Paštika z kuřecích jater
                                            
                                                                                            
                                                    Zdroj:
                                                                                                            Cat & Cook
                                                                                                    
                                                                                    
                                                                     
                            
                         
                     
                 
                
             
         
     
                                     
                                    
                                                
                        
                                                
                        Recept na paštiku si můžete přizpůsobit zcela podle sebe. Fantazii se zkrátka meze nekladou, zamyslete se, jakou paštiku jste dříve měli rádi. Máte také kontrolu nad všemi ingrediencemi a nebudete mít ve své paštice škroby, vepřové kůže nebo třeba zbytečný cukr. Prostě to bude pravá jemná játrová paštika! :)
                                                
                                                
                     
                
                                
                                            
                                                                                    
                                
                                                                        
                    
    
         
    
    
    Postup přípravy
    - 
        Cibuli nakrájejte najemno. Játra očistěte od žilek a nakrájejte na cca 1,5cm kousky. Ve velké pánvi na vysokém plameni rozehřejte ghí a přidejte játra a lístky tymiánu.
    
- 
        Přidejte koření a promíchejte. Až budou játra zatažená, přidejte cibuli. Důležité je, aby se játra i cibule orestovaly krásně dozlatova, takže je nemusíte míchat tak často.
    
- 
        Až budou játra i cibulka krásně zlatohnědé, přilijte bílé víno a počkejte, až se vyvaří zpět na tuk. To poznáte tak, že opět uslyšíte typické prskání tuku místo bublání tekutiny a také, když přivoníte, tak byste neměli cítit žádný alkohol. Nakonec přilijte smetanu, promíchejte a stáhněte z ohně.
    
- 
        Játra nyní osolte a opepřete a celý obsah pánve přemístěte do stolního mixéru nebo food procesoru. Směs rozmixujte dohladka.
    
- 
        Poté asi po 50 gramech přidávejte máslo a vždy řádně promixujte, dokud nebude hmota homogenní. Až budete mít všechno máslo zašlehané, ochutnejte paštiku a případně ji dochuťte.
    
- 
        Pokud máte výkonný mixér jako já, tak nebude třeba paštiku pasírovat. Pokud máte méně výkonný, doporučujeme ji propasírovat přes jemnější síto.
    
- 
        Jestli chcete přidat oříšky, lehce je nasekejte (nebo je klidně nechte celé) a přimíchejte do paštiky. Nyní naplňte čisté sklenice a eliminujte všechen přebytečný vzduch. Hrdla sklenic otřete, aby byla čistá, na paštiku položte snítky tymiánu a přelijte rozehřátým máslem.
    
- 
        Vložte do lednice ztuhnout. Pokud se paštiku chystáte sníst hned, tak ji ani zalévat nemusíte, jde o to, že když se zalije tukem, tak se zakonzervuje a vydrží déle.
    
                
                             
                    
                                        
                                    Paštika z kuřecích jater 2
                                                    
                        Zdroj: Cat & Cook
                    
                            
             
        
        
                        
                        
                
                    
                        
                            
                                
                                                                                                                                                         
                                    
                                                                        
                                        
                                    
                                                                        
                                        
                                    
                                                                                                                                                        
                                                                                            Paštika z kuřecích jater 2
                                            
                                                                                            
                                                    Zdroj:
                                                                                                            Cat & Cook