Rychlá a výživná sardinková pomazánka – ozvláštněte ji avokádem, bylinkami nebo oříšky
Zdroj: Giana
Rychlá a výživná sardinková pomazánka – ozvláštněte ji avokádem, bylinkami nebo oříšky
Zdroj:
Giana
Hledáte rychlou, zdravou a zároveň chutnou pomazánku? Na začátku nového školního roku se vám určitě hodí. Vyzkoušet můžete verzi s avokádem, vejcem a sardinkami – jemnou, výživnou a především plnou bílkovin a zdravých tuků. Připravíte ji během pár minut a skvěle se hodí na svačinu, večeři nebo jako chuťovka na večírek.
Podávejte ji například na kváskovém chlebu a ozdobte řeřichou a plátky ředkvičky. Ty dodají jídlu svěžest a jemnou pikantnost! A pokud by vám tento recept nestačil, máme pro vás ještě pár tipů, jak sardinkovou pomazánku vylepšit.
Suroviny (4 porce):
-
1 zralé avokádo
-
2 vejce natvrdo
-
100 g žervé
-
1 lžíce plnotučné hořčice
-
pár kapek citronové šťávy
-
1 plechovka sardinek ve slunečnicovém oleji s citronem (např. Giana)
-
sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
-
řeřicha
-
ředkvička
Postup přípravy:
Do mísy dejte zralé avokádo, vejce natvrdo, žervé, hořčici a citronovou šťávu. Přidejte celou plechovku sardinek i s trochou oleje a všechno rozmačkejte vidličkou. Na závěr dochuťte solí a pepřem. Na ozdobu přidejte řeřichu a plátky ředkvičky.
Rychlá a výživná sardinková pomazánka ozvláštněte ji avokádem, bylinkami nebo oříšky
Zdroj: Giana
Rychlá a výživná sardinková pomazánka ozvláštněte ji avokádem, bylinkami nebo oříšky
Zdroj:
Giana
Máte rádi spíš pomazánky s tuňákem? Pak pro vás máme videorecept!
Kompletní recept najdete ZDE: Tuňáková pomazánka s vejci
5 tipů, jak sardinkovou pomazánku udělat ještě trochu jinak!
-
Pikantní – Přidejte trochu čerstvé chilli papričky nebo špetku sušeného chilli. Pomazánka získá jemnou pálivost a výraznější chuť.
-
Bylinková – Kromě řeřichy můžete přidat nasekaný kopr, pažitku nebo bazalku. Bylinky pomazánce dodají svěží aroma.
-
Křupavé oříšky – Přimíchejte trochu nasekaných vlašských ořechů nebo piniových oříšků. Textura bude zajímavější a zvýšíte podíl zdravých tuků.
-
Čerstvá zelenina – Jemně nastrouhaná mrkev, cuketa nebo červená paprika dodají barvu, křupavost a extra vitamíny.
-
Sušená rajčata – Nakrájejte je na malé kousky a přidejte do pomazánky. Dodají sladkokyselou chuť a hezkou barvu, která pomazánku oživí.
Zdroj: Giana + autorský článek