Suroviny
- vepřové maso (zavařené ve vlastní šťávě) 1 sklenice
- cibule 1 ks
- česnek 2 stroužky
- červená paprika 1 ks
- chilli papričky 1 kousek
- kyselé okurky 2 ks
- sůl
- černý mletý pepř
- hořčice 1 lžíce
K podávání:
- chléb
- klíčky (nebo výhonky; na ozdobu)
Postup přípravy:
- Maso nasekejte nožem na velmi malé kousky nebo umelte nahrubo.
- Cibuli, česnek, papriku, chilli papričku a okurky nakrájejte najemno a přidejte k masu.
- Ochuťte solí, pepřem, hořčicí a důkladně promíchejte.
- Pomazánku podávejte spolu s čerstvým chlebem a dozdobte výhonky.

Masová pomazánka s paprikou a kyselými okurkami pikantní chuťovka na chleba Zdroj: Kulinární studio MAFRA / Imagefood BM / Profimedia
Ideální tip na další chuťovku k pivu? Pusťte si náš videorecept na škvarkovku!
Kompletní recept najdete ZDE: Škvarková pomazánka
Nebo si projděte jiné zajímavé recepty z webu: