Nemravně dobrá kuchařka

Jihočeský Šmitec podle Pepy Nemravy – pikantní pivní pomazánka s nivou, která má říz

Moje hodnocení
3x

Dodejte svým chuťovým buňkám šok v tom nejlepším slova smyslu! Tahle originální jihočeská pomazánka podle Pepy Nemravy spojuje výraznost nivy, jemnost tvarohu, ostrý šmrnc chilli a lahodnou hořkost piva. Ideální k pivu, na chléb či topinku i na vesnickou zábavu!

8 porcí
10 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Nastrouhejte nivu nahrubo do mísy.
  2. Přidejte změklé máslo, tvaroh, nadrcený česnek, najemno nakrájenou cibuli, drcený kmín, chilli papričku podle chuti, mletou papriku a lžičku hořčice.
  3. Osolte (opatrně – niva je slaná), opepřete a zalijte malým množstvím piva. Vše důkladně promíchejte, až vznikne krémová pomazánka.
  4. Hotový Šmitec nechte uležet v lednici ideálně do druhého dne, aby se všechny chutě krásně propojily.
PRIMA TIP: Podávejte s čerstvým chlebem, křupavou topinkou nebo jen tak se sklenicí vychlazeného piva!

Vyzkoušejte také nivovou pomazánku s ořechy a jarní cibulkou podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Výtečná nivová pomazánka s ořechy a jarní cibulkou

Inspirujte se i dalšími českými recepty od Pepy Nemravy

Zdroj receptu

Nemravně dobrá kuchařka

Pepa Nemrava Nemravně dobrá kuchařka

V první kuchařce Pepy Nemravy najdete přes 120 receptů na nedělní oběd, svačinkové polévky, na večeře z pánve či pekáče, ale i na spousty pomazánek a chuťovek na různé oslavy a párty s přáteli.

Kuchařka je určena pro ty, co chtějí vařit jednoduše z lokálních surovin, ale občas tomu chtějí věnovat i trochu času a nehledají v tom zbytečné složitosti.

Většina receptů pochází z české a jihočeské kuchyně, ale naleznete zde i pár receptů zahraničních lehce šmrncnutých českou náturou anebo v Čechách zevšednělých.

V ryze slané kuchařce také naleznete 5 bonusových záložek s oblíbenými sladkými recepty.

Kuchařku můžete zakoupit na www.pepanemrava.cz.


Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů