Suroviny
- niva 300 g
- máslo (změklé) 150 g
- plnotučný tvaroh 200 g
- česnek 4 stroužky
- červená cibule 1 ks
- chilli paprička (podle chuti)
- drcený kmín 1 lžička
- mletá sladká paprika 1 lžíce
- pivo 100 ml
- plnotučná hořčice 1 lžíce
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Nastrouhejte nivu nahrubo do mísy.
- Přidejte změklé máslo, tvaroh, nadrcený česnek, najemno nakrájenou cibuli, drcený kmín, chilli papričku podle chuti, mletou papriku a lžičku hořčice.
- Osolte (opatrně – niva je slaná), opepřete a zalijte malým množstvím piva. Vše důkladně promíchejte, až vznikne krémová pomazánka.
- Hotový Šmitec nechte uležet v lednici ideálně do druhého dne, aby se všechny chutě krásně propojily.
PRIMA TIP: Podávejte s čerstvým chlebem, křupavou topinkou nebo jen tak se sklenicí vychlazeného piva!
Vyzkoušejte také nivovou pomazánku s ořechy a jarní cibulkou podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Výtečná nivová pomazánka s ořechy a jarní cibulkou
Inspirujte se i dalšími českými recepty od Pepy Nemravy