Suroviny
- dýně Hokkaidó 1/2 ks
- sůl
- pepř
- olivový olej 1 lžíce
- šalotka 1 ks
- chilli papričky 1 ks
- tymián (+ na ozdobu) 1 lžička
- lučina 60 g
- parmezán (k zapékání)
- chléb (na topinky) 4 plátky
Postup přípravy:
- Troubu předehřejte na 200 °C. Dýni (i s kůrou) nakrájejte na menší měsíčky a zbavte je semínek.
- Rozložte na plech vyložený pečicím papírem (slupkou dolů). Osolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem. Pečte asi 40 minut, dýně změkne a trošku chytne barvu.
- Mezitím nadrobno nakrájejte šalotku a chilli papričku. Upečenou dýni rozmixujte ponorným mixérem. Přendejte do misky, přidejte šalotku, ½ chilli papričky, nasekaný tymián a lučinu.
- Pořádně promíchejte a podle potřeby dochuťte solí a pepřem. Přendejte na předem opečené topinky, posypte zbylou chilli papričkou a tymiánem, nastrouhaným parmezánem a dejte ještě krátce zapéct pod gril dozlatova.
A když už byla řeč o dýňové polévce, máme pro vás videorecept:
Kompletní recept najdete ZDE: Dýňová polévka
Nebo zkuste další dýňové recepty: