Připravujeme Prostřeno! z Prahy. Soutěžící díky úkolu týdne popustí uzdu fantazii

Od pondělí 18. března se v Prostřeno! setká jediný muž se čtyřmi ženami. Komu to půjde u plotny líp? Pragmatickým ženám, nebo bohémovi s hlavou v oblacích? Na menu budou jídla tradiční i moderní.

Připravujeme pro vás Prostřeno! z Prahy a Středočeského kraje. Uvidíte, kdo se bude bát, komu to nepůjde a kdo předvede, že vaření je jeho silnou stránkou. Jak se komu v kuchyni bude dařit připravit naplánované složité i jednodušší menu a kdo se nejvíc zapotí u přípravy úkolu týdne, kterým je v tomto týdnu příprava obloženého talíře? Co se na stolech nakonec objeví? Světové recepty, česká klasika, i zvláštní experimenty. Jak mlsné jazýčky mají naši účastníci? Soutěžící budou jako už tradičně bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může vynést 10 tisíc navíc. Ze stejné částky se pak může těšit i jeden z diváků, pokud ovšem bude mít trochu štěstí. Sledujte proto Prostřeno!, hlasujte – a třeba to budete právě vy!

Jako první se do kuchyně postaví Petra. Ta dostala znamení, že se má přihlásit. Společně se synem se věnují venkovním aktivitám, procházkám a společně běhají. Do pořadu se přihlásila, protože jí dal někdo znamení. Sama ani neví proč. Jako zábavu si pro své hosty připraví tematické pexeso. Předkrm si vybrala, protože ho má rád její syn, polévku ji učila její babička, hlavní chod by mohl chutnat každému a dezert jí chutná, i když sama nepeče moc často, až tedy na cukroví. Na talíři se jim objeví:
1) plněná rajčata s rokfórovou pěnou,
2) hovězí vývar s drobením,
3) medailonky z vepřové panenky se švestkovou omáčkou, pečený brambor na rozmarýnu,
4) piškoťák.

Úterní večer bude patřit Romaně. Do pořadu se přihlásila sama, protože chce poznat nové lidi a také to, jak vaří a žijí. Těší se na dobrou zábavu a potěšila by ji i finanční výhra. Jako zábavu si připraví ukázkovou lekci kickboxu. Toto menu si vybrala, protože je české, všechna jídla umí uvařit a všem i chutnají. Volný čas věnuje svému psovi. Má ráda přírodu, procházky, zdravotní cvičení a jógu. Ráda čte a poslouchá hudbu. A co se během jejího večera na talířích objeví?
1) „Muchomůrky“ s rohlíčkem,
2) knedlíčková polévka,
3) bramborový knedlík, zelí, vrabci,
4) fondant s ovocnou omáčkou.

Středeční hostitel Ondřej miluje hudbu. V roce 2021 natočil své debutové album „Rockový nebe“ a v roce 2022 započal spolupráci s dirigentem a saxofonistou Felixem Slováčkem. Jeho Big Band ho začal doprovázet na koncertech v rámci projektu „Ondřej Provazník – S písněmi Karla Gotta“. Narodil se v Praze, ale celé dětství prožil v Prostějově. Miluje řízky.  Podávat se bude:
1) paštika z kuřecích jater, bagetka,
2) hovězí vývar, šunkové knedlíčky,
3) pečené kachní stehno, červené skořicovo-jablečné zelí, bramborové lokše,
4) jablečný štrúdl s medem a ořechy.

Ve čtvrtek předvede, co v kuchyni dovede, Jaroslava. Zábava bude malování na záda pastelkou, kdy ten druhý bude poté malovat na papír, co si myslí, že to je. Toto menu si vybrala, protože je ozkoušené a doma všem chutná. Baví ji vaření, ruční práce, zahrádka a četba. Sama o sobě tvrdí, že je klidná a pohodová. Nejí ryby a houby. Ráda připravuje česká jídla... Jak bude chutnat její menu? Podávat se bude:
1) hovězí tatarák, topinky,
2) slepičí vývar se zeleninou a nudlemi,
3) hovězí maso na zelenině a červeném víně, bramborová kaše,
4) moravské koláče.

Jako poslední soutěžící tohoto týdne se představí Veronika. Vystudovala střední školu filmovou – Panská. Pracuje jako telefonní konzultant.  Je svobodná a žije se svými spolubydlícími Bárou, Davidem a Sergejem. Do pořadu se přihlásila, protože chce „poflexit“ se svým vařením, i když to neumí. Podávat se u ní bude:
1) rajče se sýrem,
2) vege soup,
3) penne special,
4) ovocná bomba.

Tento týden v Prostřeno! uvidíte známé muzikanty:

Autor článku

Petra Jaroševská

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty