Suroviny
- Olivový olej 2 lžíce
 - stehenní kuřecí řízky nebo prsa bez kůže 500 g
 - mletá paprika 1 lžička
 - sušené italské bylinky (směs tymián, oregano, bazalka) 1 lžička
 - střední rajčata, nakrájená na větší kostky 5 ks
 - čerstvé špenátové lístky 2 hrsti
 - česnek, rozdrcený 5 stroužků
 - drcené chilli vločky 1 lžička
 - dobrá slanina, opečená, osušená a nasekaná 6 plátků
 - smetana na vaření 12% 250 ml
 - čerstvě nastrouhaný parmazán 1 hrnek
 - těstoviny penne 300 g
 - čerstvě nastrouhaný parmazán k podávání 1/2 hrnku
 
    
    
Postup přípravy
Ve velké pánvi rozehřejte na větším plameni olivový olej a vložte na něj na velké kusy nakrájené kuřecí maso. Restujte zprudka asi 1 minutu z každé strany, poté snižte plamen, zaprašte mletou paprikou a sušenými bylinkami, přikryjte pokličkou a pár minut duste, až bude maso propečné. Maso vyjměte z pánve a udržujte teplé stranou.
Do stejné pánve přidejte rajčata, špenát, česnek, chilli vločky, třetinu kuřecího masa nakrájeného na malé proužky a polovinu připravené slaniny. Pořádně promíchejte.
Zalijte smetanou a přiveďte k varu. Poté přidejte nastrouhaný parmazán a míchejte než se sýr rozpustí (trvá to 1-2 minuty). V tu chvíli pánev stáhněte z ohně a omáčku dochuťte solí a dalším chilli, pokud chcete mít jídlo více pikantní.
Mezitím si uvařte těstoviny ve velkém hrnci s osolenou vařicí vodou podle návodu, aby byly al dente. Těstoviny slijte a přidejte do pánve s omáčkou.
Na závěr přidejte zbylou slaninu. Zbylé dvě třetiny kuřete nakrájejte na proužky. Servírujte těstoviny s omáčkou, navrch poklaďte kousky kuřete a zasypte strouhaným parmazánem.