Najděte si recept
Na co máte chuť?

Spouštím video za 5s.
Sledujete:
Plněná rajčata
Plněná rajčata
Plněná rajčata jsou velmi oblíbený předkrm. K nasládlé chuti rajčat je vhodné použít náplň s výraznější chutí, o tu se v tomto receptu postarají tuňák, kapary, ančovičky a citronová šťáva.
do 10 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
- velká rajčata 4 ks
- Majonéza 2 lžíce
- konzervovaný tuňák 200 g
- naložené ančovičky 4 ks
- solené kapary (opláchnuté ve vodě a okapané) 1 lžíce
- čerstvě vymačkaná citronová šťáva 1 lžíce
- čerstvý tymián na ozdobu
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Pusťte se do přípravy rajčat. Odkrojte jejich vrchní část jako čepici a pomocí lžičky vydlabejte dužinu (tu si ponechejte stranou, budete ji potřebovat). Rajčata otočte dnem vzhůru, aby vytekla všechna zbývající šťáva. Vrchní část rajčat si ponechte na závěr na ozdobu.
- Do kuchyňského mixéru dejte okapaného tuňáka z konzervy, kapary, naložené ančovičky, citronovou šťávu, dužinu z rajčat a vše společně promixujte.
- Do směsi přidejte majonézu, ochutnejte a dle chuti ji můžete ještě přidat.
- Tuňákovou směsí naplňte vydlabaná rajčata, ozdobte je lístky čerstvého tymiánu a odkrojenými čepičkami. Ihned podávejte.
Nová kuchařka!
Nová kniha je další z řady úspěšných kuchařských knih, které vyšly pod taktovkou "Šéfa" Zdeňka Pohlreicha. Stejně jako předešlé tituly, i tato kniha doprovází novou televizní show Česko vaří s Pohlreichem.
V knize najdete 23 kompletních menu obsahujících recepty na předkrm, hlavní jídlo a dezert. Když už ne před kamerou, tak alespoň doma zkuste se Zdeňkem uvařit nejlepší večeři vašeho života!