Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Jablka
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Jablka
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Prima Fresh Recepty
Recepty
Veronika Koko Kokešová
Pin it

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Čokoládový fondant

Čokoládový fondant

Čokoládový fondant Zdroj: Menu podle Koko

  • Zavřít
Čokoládový fondant

Čokoládový fondant Zdroj: Menu podle Koko

Moje hodnocení
304x

Těsto na fondant dovoluje na rozdíl od suflé horký dortík z formičky vyklopit, protože drží tvar a nespadne. Navíc je jednodušší a méně zrádný. Jde u něj jen o čas.

4 porce
30 minut
Seznam.cz banner

Suroviny

  • hořká čokoláda (70 % kakaa) 90 g
  • máslo 90 g
  • hladká mouka 60 g
  • vejce 3 ks
  • cukr krupice 90 g
  • máslo (na vymazání formiček)
  • polohrubá mouka (na vysypání formiček)

Správné načasování je tady alfou a omegou. Odděluje vláčný dezert s tekutým vnitřkem od suché buchty. Chuťově se pak jedná o rozdíl přímo propastný.

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190–200 stupňů. Rošt umístěte do střední polohy, dokud je ještě studený. Připravte vodní lázeň: do hrnce nebo rendlíku nalijte pár centimetrů vody a ohřejte na malé plotýnce, dokud se voda nezačne vypařovat. Navažte a odměřte všechny suroviny, nenechávejte nic náhodě. V kovové misce nad párou rozehřejte máslo s čokoládou.
  2. Elektrickým šlehačem s metličkou ušlehejte vejce do pěkné táhlé pěny, trvá to minutu. Nepřestávejte šlehat a přisypávejte cukr po vrchovatých lžících. Mezi jednotlivými lžícemi cukru si nechávejte 10–15 vteřin pauzu, přidávejte postupně, dokud tam nebude všechen. Vejce nabydou a pěna bude nadýchanější. Kdybyste vsypali všechen cukr naráz, mohli byste to postupné narůstání udusit.
  3. Hnědé vlijte do žlutého. Teplou čokoládu s máslem do vajec s cukrem. Metličkou ručně pomalu spojte v jednobarevnou hnědou hmotu. Pěkně něžně. Prosejte mouku a v něžnostech pokračujte při jejím vmíchávání. Keramické formičky na muffiny dobře vymažte máslem a vysypte polohrubou moukou. Plňte je do tří čtvrtin výšky. Fondant se upeče za 9–10 minut.
  4. Vložte formičky na požadovanou dobu do vyhřáté trouby. I po upečení by prostředek těsta měl zůstat níž než kraje. Jakmile uprostřed vyběhne špička, která by chtěla praskat, je konec. Přepečeno. Příště minimálně o 3 minuty méně. Vyjměte formičky z trouby a nechte je pár minut chladnout. Doslova pár. Po 2 minutách by měl fondant snadno opouštět dobře vymazanou a vysypanou formičku. Takže lehce zatřepte s formičkou a hned ucítíte, že fondant půjde v pohodě vyklopit. Hotovo.
Prima tip: servírujte s něčím tekutým a kyselým. Třeba s jednoduchým malinovým coulis. Dortík je celkem sladký, takže kyselejší ovoce ho skvěle doplní. Dobře se k němu hodí také zmrzlina – vanilková, kokosová či oříšková. Sváteční variantu můžete přelít ohřátým vaječným koňakem.

Vyzkoušejte také nepečený čokoládový dort podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Ten nejjednodušší čokoládový koláč na světě ze čtyř ingrediencí

Zdroj receptu

Veronika Koko Kokešová

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky ovoce čokoláda dezert formička fondant

Návrhy pro vás

Krvavé poháry s kaki a tvarohem – sladká odměna na Halloween Sladké

Krvavé poháry s kaki a tvarohem – sladká odměna na Halloween

Pomalu pečená krkovice se zelím a jablky – šťavnaté maso v podzimním kabátku Maso

Pomalu pečená krkovice se zelím a jablky – šťavnaté maso v podzimním kabátku

Zelňačka s dýní, houbami a uzeným – sytá a hustá polévka pro chladné dny Polévky

Zelňačka s dýní, houbami a uzeným – sytá a hustá polévka pro chladné dny

Zapečené vepřové přírodní řízky se sýrem – jednoduchá a šťavnatá lahůdka k obědu Maso

Zapečené vepřové přírodní řízky se sýrem – jednoduchá a šťavnatá lahůdka k obědu

Zamotaná jablková babka – vláčný kynutý moučník s voňavou jablečnou náplní Sladké

Zamotaná jablková babka – vláčný kynutý moučník s voňavou jablečnou náplní

Pyttipanna – švédská klasika z jedné pánve ve stylu „co dům dal“ Zelenina

Pyttipanna – švédská klasika z jedné pánve ve stylu „co dům dal“

Květák a dýně v kurkumové omáčce – vegetariánský oběd s asijským nádechem Vegetariánské

Květák a dýně v kurkumové omáčce – vegetariánský oběd s asijským nádechem

Bílá fazolová polévka s křupavou slaninou – krémová klasika s voňavým rozmarýnem a kapkou bílého vína Polévky

Bílá fazolová polévka s křupavou slaninou – krémová klasika s voňavým rozmarýnem a kapkou bílého vína


Přečtěte si také

Sladké
Krvavé poháry s kaki a tvarohem – sladká odměna na Halloween

Krvavé poháry s kaki a tvarohem – sladká odměna na Halloween

Maso
Pomalu pečená krkovice se zelím a jablky – šťavnaté maso v podzimním kabátku

Pomalu pečená krkovice se zelím a jablky – šťavnaté maso v podzimním kabátku

Jak na to - Tipy a triky v kuchyni
3 jednoduché způsoby, jak si domácí fast food vychutnat zdravěji a bez výčitek

3 jednoduché způsoby, jak si domácí fast food vychutnat zdravěji a bez výčitek

Polévky
Zelňačka s dýní, houbami a uzeným – sytá a hustá polévka pro chladné dny

Zelňačka s dýní, houbami a uzeným – sytá a hustá polévka pro chladné dny

Maso
Zapečené vepřové přírodní řízky se sýrem – jednoduchá a šťavnatá lahůdka k obědu

Zapečené vepřové přírodní řízky se sýrem – jednoduchá a šťavnatá lahůdka k obědu

Sladké
Zamotaná jablková babka – vláčný kynutý moučník s voňavou jablečnou náplní

Zamotaná jablková babka – vláčný kynutý moučník s voňavou jablečnou náplní

Zelenina
Pyttipanna – švédská klasika z jedné pánve ve stylu „co dům dal“

Pyttipanna – švédská klasika z jedné pánve ve stylu „co dům dal“

Vegetariánské
Květák a dýně v kurkumové omáčce – vegetariánský oběd s asijským nádechem

Květák a dýně v kurkumové omáčce – vegetariánský oběd s asijským nádechem

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny
Lazy ravioli lasagna aneb líné lasagne s rajčatovou omáčkou a mletým masem
6

Lazy ravioli lasagna aneb líné lasagne s rajčatovou omáčkou a mletým masem

Pappardelle al Cinghiale – čerstvé pappardelle s pomalu dušeným ragú z divočáka podle restaurace Rossopomodoro Těstoviny

Pappardelle al Cinghiale – čerstvé pappardelle s pomalu dušeným ragú z divočáka podle restaurace Rossopomodoro

Těstoviny s cizrnou, špenátem a pecorinem – voňavý krabičkový oběd nejen do práce Těstoviny

Těstoviny s cizrnou, špenátem a pecorinem – voňavý krabičkový oběd nejen do práce

Sladké
Krvavé poháry s kaki a tvarohem – sladká odměna na Halloween

Krvavé poháry s kaki a tvarohem – sladká odměna na Halloween

Zamotaná jablková babka – vláčný kynutý moučník s voňavou jablečnou náplní Sladké

Zamotaná jablková babka – vláčný kynutý moučník s voňavou jablečnou náplní

Makový cheesecake s povidlovou polevou a mandlemi – sladký kousek podzimu ozdobí rodinnou oslavu Sladké

Makový cheesecake s povidlovou polevou a mandlemi – sladký kousek podzimu ozdobí rodinnou oslavu

Maso
Pomalu pečená krkovice se zelím a jablky – šťavnaté maso v podzimním kabátku

Pomalu pečená krkovice se zelím a jablky – šťavnaté maso v podzimním kabátku

Zapečené vepřové přírodní řízky se sýrem – jednoduchá a šťavnatá lahůdka k obědu Maso

Zapečené vepřové přírodní řízky se sýrem – jednoduchá a šťavnatá lahůdka k obědu

Pyttipanna – švédská klasika z jedné pánve ve stylu „co dům dal“ Zelenina

Pyttipanna – švédská klasika z jedné pánve ve stylu „co dům dal“

Zelenina
Pyttipanna – švédská klasika z jedné pánve ve stylu „co dům dal“

Pyttipanna – švédská klasika z jedné pánve ve stylu „co dům dal“

Květák a dýně v kurkumové omáčce – vegetariánský oběd s asijským nádechem Vegetariánské

Květák a dýně v kurkumové omáčce – vegetariánský oběd s asijským nádechem

Hřejivé vepřové na kari s kokosovým mlékem – oběd plný štiplavého zázvoru a chilli papriček Maso

Hřejivé vepřové na kari s kokosovým mlékem – oběd plný štiplavého zázvoru a chilli papriček

Nápoje
Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem Nápoje

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz? Nápoje
12

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz?

Ryby a mořské plody
Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček
5

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem Ryby a mořské plody
7

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami Saláty

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami

Polévky
Zelňačka s dýní, houbami a uzeným – sytá a hustá polévka pro chladné dny

Zelňačka s dýní, houbami a uzeným – sytá a hustá polévka pro chladné dny

Bílá fazolová polévka s křupavou slaninou – krémová klasika s voňavým rozmarýnem a kapkou bílého vína Polévky

Bílá fazolová polévka s křupavou slaninou – krémová klasika s voňavým rozmarýnem a kapkou bílého vína

Hovězí vývar z oháňky s parmezánovými knedlíčky – hřejivá miska polévky do chladných dnů Polévky

Hovězí vývar z oháňky s parmezánovými knedlíčky – hřejivá miska polévky do chladných dnů

Předkrmy a chuťovky
Duchové z listového těsta s pikantním kaki dipem – chuťovka jako stvořená pro Halloween

Duchové z listového těsta s pikantním kaki dipem – chuťovka jako stvořená pro Halloween

Žitné tortilly – zdravější základ pro svačinky do práce i rodinnou večeři Přílohy

Žitné tortilly – zdravější základ pro svačinky do práce i rodinnou večeři

Vaječný mini sendvič – jednohubka z vajec vařených natvrdo Předkrmy a chuťovky

Vaječný mini sendvič – jednohubka z vajec vařených natvrdo

Vegetariánské
Květák a dýně v kurkumové omáčce – vegetariánský oběd s asijským nádechem

Květák a dýně v kurkumové omáčce – vegetariánský oběd s asijským nádechem

Duchové z listového těsta s pikantním kaki dipem – chuťovka jako stvořená pro Halloween Předkrmy a chuťovky

Duchové z listového těsta s pikantním kaki dipem – chuťovka jako stvořená pro Halloween

Vegeburger s cuketou, avokádem a sýrem – lehká a svěží alternativa k masu Vegetariánské

Vegeburger s cuketou, avokádem a sýrem – lehká a svěží alternativa k masu

Sladké
Babiččiny jablečné řezy z litého těsta podle V kuchyni vždy otevřeno

Babiččiny jablečné řezy z litého těsta podle V kuchyni vždy otevřeno

Křehký ovocný závin s jablky, brusinkami a sušenými třešněmi – sladká vůně podzimu Sladké

Křehký ovocný závin s jablky, brusinkami a sušenými třešněmi – sladká vůně podzimu

Vrstvené jablečné řezy se skořicí: jednoduchý koláč bez hnětení a válení těsta Sladké

Vrstvené jablečné řezy se skořicí: jednoduchý koláč bez hnětení a válení těsta

Saláty
Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce Saláty

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem Maso

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem

Přílohy
Žitné tortilly – zdravější základ pro svačinky do práce i rodinnou večeři

Žitné tortilly – zdravější základ pro svačinky do práce i rodinnou večeři

Konfitované kachní žaludky s ragú ze zelené čočky – delikatesa pro trpělivé gurmány Maso

Konfitované kachní žaludky s ragú ze zelené čočky – delikatesa pro trpělivé gurmány

Gattò di patate – tradiční neapolský nákyp ze šťouchaných brambor se šunkou a sýrem Přílohy

Gattò di patate – tradiční neapolský nákyp ze šťouchaných brambor se šunkou a sýrem

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Haas: Turek? Nejčastěji hajlující politik. Napsal jen pár debilních postů, tvrdí kolega Červený Drama na Moto3: Šampion v plné rychlosti vletěl do soka. Následovala série srdečních zástav Divoké hodiny v Česku: Udeří vichr, na řadě míst nasněží až desítky centimetrů sněhu

prima-zeny

Myslela jsem, že to bude horší, směje se Radana Kotková při otázce na Vojtovu farmu Farmář Kotek s rodinou nadchl první diváky: Skvělý projekt plný emocí a opravdovosti Premiéra Farmy Vojta Kotka už dnes ve 20:15 na Primě: Táta mi chybí každý den, říká herec ve zpovědi

prima-zoom

Která auta bohužel lákají ptáky? První popravená čarodějnice v Anglii zabíjela se Satanem a ke všemu se kupodivu přiznala Zvyknout si na změnu času trvá nejméně den. Zrušení odsuzované praxe je v nedohlednu

prima-fresh

Krvavé poháry s kaki a tvarohem – sladká odměna na Halloween Pomalu pečená krkovice se zelím a jablky – šťavnaté maso v podzimním kabátku 3 jednoduché způsoby, jak si domácí fast food vychutnat zdravěji a bez výčitek

prima-cool

Spider-Man 4 nebude v IMAXu Geniální lupič Thor vs. detektiv Hulk. Trailer nové akční krimi je plný hvězd od Marvelu Star Wars od Davida Finchera byly zaříznuty. Režisér Klubu rváčů neprotlačil svůj hlavní požadavek

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Oslavte Dušičky jako v Mexiku. Den mrtvých na první pohled překvapí svým veselím Tipy, jak pěstovat exotický blahokeř neboli krvácející srdce Proč jsou chryzantémy symbolem Dušiček? Tipy, jak je pěstovat

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.