Kynuté knedlíky plněné mletým masem – česká klasika s překvapením uvnitř

Moje hodnocení
0x

Voňavé kynuté těsto, uvnitř šťavnatá masová náplň a navrch zlatavě opečená cibulka – to jsou domácí knedlíky plněné mletým masem. Skvěle zasytí, voní po domově a na stole vypadají krásně rustikálně. Perfektní volba na víkendový oběd nebo když chcete potěšit rodinu tradiční dobrotou trochu jinak.

4 porce
120 minut

Těsto

Masová náplň

Dokončení

Postup přípravy

  1. Do mísy vsypte mouku, přidejte droždí, rozpuštěné máslo a mléko. Vypracujte hladké těsto a nechte ho kynout asi 60 minut na teplém místě.

  2. Cibuli, papriku a petrželku nakrájejte nadrobno. V míse je smíchejte s mletým masem, vejcem, solí, pepřem a dvěma hrstmi strouhanky. Promíchejte a vytvarujte 12 kuliček.

  3. Vykynuté těsto rozdělte na 12 kousků, z každého udělejte placičku a zabalte do ní masovou kuličku. Knedlíky obalte ve strouhance.

  4. Ve vroucí osolené vodě vařte připravené knedlíky asi 14 minut. Hotové propíchněte, aby unikla pára.

  5. Cibuli nakrájejte nahrubo a osmahněte ji na sádle dozlatova a nasypte ji na hotové knedlíky. Podávejte s nasekanou pažitkou a zakysanou smetanou.

PRIMA TIP: Pokud máte rádi výraznější chuť, přidejte do masové směsi trochu nastrouhaného sýra nebo jemně nasekaný česnek – knedlíky tak získají ještě šťavnatější a aromatičtější náplň. Jako příloha se hodí i dušený špenát nebo kedlubnové či cuketové zelí.

Připravte také bramborové knedlíky plněné uzeným masem podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Zdroj receptu

Klára Michalová

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH Klára Michalová

Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů