Suroviny
- brambory 500 g
- polohrubá mouka 200 g
- vejce 1 ks
- dětská krupička 2 lžíce
- sůl 1 lžička
- vepřový prejt (jitrnicový)
- červené kysané zelí 500 g
- jablečný džus 100 ml
- brambory 1 ks
- cibule 2 ks
- vepřové sádlo (na smažení)
Postup přípravy
- Brambory uvařte ve slupce doměkka, sceďte a nechte vychladnout. Oloupejte, nastrouhejte do mísy, přidejte mouku, vejce, krupici, sůl a vypracujte středně tuhé těsto.
- Těsto vyválejte na pomoučněném vále na placku, vykrajujte čtverce, na ně klaďte prejt a zabalte do tvaru knedlíku. Knedlíky vařte ve vroucí osolené vodě. Jakmile vyplavou na hladinu, vařte je dalších 10 minut.
- Zelí zalijte jablečným džusem a na mírném ohni vařte asi 15 minut. Pak přidejte najemno nastrouhanou syrovou bramboru a vařte dalších 10 minut. Nakonec dochuťte solí.
- Cibuli nakrájejte na kolečka a osmažte ji na sádle dozlatova a dokřupava.
Vyzkoušejte také bramborové knedlíky plněné uzeným masem podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Plněné bramborové knedlíky s uzeným masem podle Petra Stádníka