návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Rebarborová galetka

Hodnoceno: 0x
do 1,5 hodiny
Rebarborová galetka
Autor: Kublanka.cz Rebarborová galetka
Máte rádi francouzské galetky? Pak vás tato variace s rebarborou bude nesmírně bavit! Je příjemně nakyslá a s mandlemi i krásně křupavá.

Suroviny

Mandlová náplň:

Rebarborová náplň:

Postup

  1. Prosátou hladkou mouku, cukr krupici a sůl promíchejte, přidejte máslo a prsty nebo vidličkou ho začněte zapracovávat do mouky.
  2. V okamžiku, kdy jsou kousky másla velikosti hrášku, začněte po lžících přidávat ledovou vodu.
  3. Jakmile se všechny suroviny spojí dohromady, zabalte těsto do potravinářské fólie a nechte ho minimálně 1 hodinu odpočinout v chladničce.
  4. Mezitím připravte mandlovou náplň. Změklé máslo vyšlehejte s cukrem do pěny, přidejte vejce a mandlovou moučku a vyšlehejte dohladka. 
  5. Těsně před pečením nakrájejte rebarboru na trojúhelníčky a v misce je smíchejte s cukrem a kukuřičným škrobem. 
  6. Pečicí troubu předehřejte na 200 °C. Odpočinuté těsto vyválejte na slabě pomoučeném vále na placku o tloušťce asi 3 mm a pomocí válečku ji přeneste na plech vyložený pečicím papírem.
  7. Do středu rozetřete mandlovou náplň (ponechte zhruba 5 cm velký okraj), kterou poklaďte nakrájenou rebarborou. 
  8. Volné konce těsta přeložte přes rebarboru a celý koláč nechte 15 minut chladit v chladničce.
  9. Poté těsto potřete prošlehaným vejcem, posypte třtinovým cukrem a plátky mandlí. Pečte v předehřáté troubě dozlatova přibližně 35–40 minut. 
  10. Upečený koláč nechte vychladnout. Podávejte se zakysanou smetanou a posypané nahrubo nasekanými mandlemi. Podle chuti pocukrujte moučkovým cukrem. 
Rebarborová galetka
Autor: Kublanka.cz Rebarborová galetka

Kublanka
Blanka a Jakub Kardovi

Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek

Kublanka je zkratka pro manžele Kubu a Blanku. Zatímco Blanka vymýšlí, vaří a fotí všechny recepty, tak Kuba je pro vás všechny testuje tím, že je sní. Avšak není na to sám a má dva skvělé pomocníky Adama a Matyáše. A tak Blanka vaří pro celou rodinu tak, aby všichni 3 chlapi byli šťastní, najezení a měla od nich chvilku klidu. Jejich vzájemné snažení můžete sledovat na food blogu www.kublanka.cz

V současnosti můžete na pultech knihkupců vidět kuchařku Kublanka vaří DOMA, kde je přes 70 zbrusu nových receptů, které nenajdete na blogu a jsou připraveny pouze pro tuto kuchařku.

Kuchařku můžete zakoupit například v Knižním klubu nebo v široké prodejní síti.

Související témata: rebarbora , Sladké , Francouzské kuchyně