Suroviny
- kaki (Persimon Bouquet) 1 ks
- listové těsto (hotové ) 1 balení
- třtinový cukr 1 lžíce
- mandle (sekané ) 1 hrst
- skořice 1 lžička
- vejce 1 ks
Postup přípravy
- Těsto si rozložte a do tvaru kruhu na něj položte kaki nakrájené na tenčí plátky.
- Nechte zhruba 5 až 10 centimetrů těsta prázdného.
- Kaki lehce pocukrujte třtinovým cukrem, posypejte skořicí a sekanými mandlemi.
- Těstu ořízněte rohy a zbytek přeložte přes naskládané kaki.
- To pak potřete rozšlehaným vejcem a vložte do trouby rozpálené na 200 °C.
- Pečte zhruba 20 minut nebo dokud nebudou kraje galetky krásně zlaté.
Křupavá galetka s kaki 2 Zdroj: www.nejkaki.cz