Křupavá galetka s kaki

Moje hodnocení
3x

Tento dezert překvapí i nejnáročnější strávníky. Hotový je opravdu rychle a do kombinace kaki, mandlí a listového těsta se dozajista zamilujete.

1 porce
30 minut
francouzská

Suroviny

  • kaki Persimon Bouquet 1 ks
  • hotové listové těsto 1 balení
  • třtinový cukr 1 lžíce
  • sekané mandle 1 hrst
  • skořice 1 lžička
  • vejce 1 ks

Postup přípravy

  1. Těsto si rozložte a do tvaru kruhu na něj položte kaki nakrájené na tenčí plátky.
  2. Nechte zhruba 5 až 10 centimetrů těsta prázdného.
  3. Kaki lehce pocukrujte třtinovým cukrem, posypejte skořicí a sekanými mandlemi.
  4. Těstu ořízněte rohy a zbytek přeložte přes naskládané kaki.
  5. To pak potřete rozšlehaným vejcem a vložte do trouby rozpálené na 200 °C.
  6. Pečte zhruba 20 minut nebo dokud nebudou kraje galetky krásně zlaté.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Tereza Pánková

redaktorka FTV Prima

Přečtěte si také

Recepty