Těsto
- hladká mouka 180 g
- hnědý cukr (práškový ) 2 lžíce
- tymián (natrhané lístky, nejlépe citronového) 1 lžíce
- tuk (studený rostlinný) 125 g
- voda (studená ) 2–3 lžíce
- sůl 1/2 lžičky
Náplň
- pomeranč (krvavé ) 4 ks
- kukuřičný škrob 2 lžíce
- hnědý cukr 2 lžíce + na posypání těsta
- tymián (na posypání náplně) pár lístků
Článek
20+ receptů na jídla, ve kterých najdete pomeranč
Šťavnaté pomeranče jsou samozřejmě skvělé čerstvé a jen tak, ale kromě toho mají ještě velké využití ve spoustě receptů. A to nemluvíme jen o těch sladkých! ;)
Postup přípravy
- Smíchejte suché ingredience na těsto – mouku, sůl, cukr a tymián. Přidejte na kostičky nakrájený studený tuk a vodu. Vypracujte těsto a dejte do lednice na půl hodiny.
- Troubu si předehřejte na 200 °C. Plech na pečení vyložte pečicím papírem.
- Na náplň očistěte pomeranče. Dva nakrájejte na plátky a dejte stranou, dva na měsíčky. Krájejte je nad mísou, do které zachytíte šťávu. K ní přimíchejte pomeranče a ostatní suroviny na náplň.
- Vychlazené těsto vyválejte na kulatý plát. Do středu dejte náplň. Okraje zahněte přes náplň, tak abyste ji celou nezakryli. Okraje těsta potřete rostlinným mlékem a posypte cukrem.
- Pečte cca 45min.