návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Galetka s krvavými pomeranči

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 1 hodiny
Galetka s krvavými pomeranči
Autor: archiv blog.KitchenAid.cz Galetka s krvavými pomeranči
Galetka provoněná sluncem lehce vyčaruje pravou středomořskou atmosféru, byť doma na zahradě. Kombinace krvavých pomerančů, bylinek a citronového tymiánu je neodolatelná!

Článek

Ovesná kaše Suzette  Foto:

20+ receptů na jídla, ve kterých najdete pomeranč

Šťavnaté pomeranče jsou samozřejmě skvělé čerstvé a jen tak, ale kromě toho mají ještě velké využití ve spoustě receptů. A to nemluvíme jen o těch sladkých! ;)

Suroviny (4 porce)

Náplň:

Postup

  1. Smíchejte suché ingredience na těsto – mouku, sůl, cukr a tymián. Přidejte na kostičky nakrájený studený tuk a vodu. Vypracujte těsto a dejte do lednice na půl hodiny.
  2. Troubu si předehřejte na 200 °C. Plech na pečení vyložte pečicím papírem.
  3. Na náplň očistěte pomeranče. Dva nakrájejte na plátky a dejte stranou, dva na měsíčky. Krájejte je nad mísou, do které zachytíte šťávu. K ní přimíchejte pomeranče a ostatní suroviny na náplň.
  4. Vychlazené těsto vyválejte na kulatý plát. Do středu dejte náplň. Okraje zahněte přes náplň, tak abyste ji celou nezakryli. Okraje těsta potřete rostlinným mlékem a posypte cukrem.
  5. Pečte cca 45min.

Galetka s krvavými pomeranči  Foto: Galetka s krvavými pomeranči; foto: archiv blog.KitchenAid.cz

Recept připravila Martina Schmidtová z blogu "Tina je doma", více receptů najdete na blog.kitchenaid.cz.