Suroviny
- hnědý cukr 20 g
- mletá skořice 1/2 lžičky
- citronová kůra 1 lžička
- citronová šťáva (čerstvá ) 2 a 1/2 lžičky
- kaki (Persimon Bouquet, na plátky) 2 ks
- cukr (pískový ) 50 g
- hladká mouka 220 g
- máslo 100 g
- mléko 3 lžíce
- vejce (žloutek a bílek zvlášť) 1 ks
- sůl
- strouhanka
Článek
Připravte si zajímavé recepty z božského ovoce kaki
O tomto oranžovém plodu jste již jistě slyšeli. Zkusili jste z něj už ale něco připravit? Skvěle se totiž hodí jako náplň do štrúdlu, je výborný v salátu i jako součást...
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 200 °C.
- Vypracujte těsto smícháním mouky, cukru, másla, mléka, žloutku a soli.
- Vyválejte těsto do kruhu, posypte strouhankou a plátky kaki poklaďte do středu koláče.
- Nechte volné kraje tak, aby se daly přehnout přes ovoce. V misce smíchejte hnědý cukr, skořici, citrónovou kůru a citrónovou šťávu.
- Touto směsí potřete kaki. Kraje galetky potřete rozšlehaným bílkem a nechte péct 20 až 25 minut.