návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Galetka s kaki

Hodnoceno: 0x
do 1 hodiny
Galetka s kaki
Autor: TZ Galetka s kaki
Toto oranžové sladké ovoce s mnoha léčivými vlastnostmi právě teď najdete v obchodech. Využijte sezónu kaki a pusťte inspiraci na sváteční dny do své kuchyně.

Článek

Kaki špíz s tofu  Foto:

Připravte si zajímavé recepty z božského ovoce kaki

O tomto oranžovém plodu jste již jistě slyšeli. Zkusili jste z něj už ale něco připravit? Skvěle se totiž hodí jako náplň do štrúdlu, je výborný v salátu i jako součást...

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Vypracujte těsto smícháním mouky, cukru, másla, mléka, žloutku a soli.
  3. Vyválejte těsto do kruhu, posypte strouhankou a plátky kaki poklaďte do středu koláče.
  4. Nechte volné kraje tak, aby se daly přehnout přes ovoce. V misce smíchejte hnědý cukr, skořici, citrónovou kůru a citrónovou šťávu.
  5. Touto směsí potřete kaki. Kraje galetky potřete rozšlehaným bílkem a nechte péct 20 až 25 minut.

Galetka s kaki 2 Foto: Galetka s kaki: foto: TZ