Suroviny
- hladká mouka (prosátá) 300 g
- sůl
- vejce 1 ks
- mléko (vlažné) 100 ml
- cukr krupice 100 g
- sušené droždí 5 g
- máslo (rozpuštěné, vlahé) 100 g
- třešně (mohou být i višně) 300 g
- moučkový cukr (na poprášení)
- máta (na ozdobení)
Postup přípravy
- Z uvedených surovin v míse vypracujte středně husté těsto (jako na buchty, mělo by lepit) a zakryté ho nechte na teplém místě přibližně 40 minut kynout.
- Poté z něj na pomoučené pracovní ploše vyválejte kruh. Na střed klaďte odstopkované višně a kraje těsta ohýbejte směrem dovnitř.
- Pečte asi 35 minut dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C. Podávejte pocukrované a ozdobené mátovými lístky.