Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Galetka s třešněmi

8 řezů porcí
do 2 hodin
Galetka s třešněmi
Galetka s třešněmi Autor: Gurmet
Sladké, hebké těsto a výrazná chuť třešní. Sníte jeden kousek a ihned sáhnete po dalším!
Reklama
Reklama

Postup

  1. Z uvedených surovin v míse vypracujte středně husté těsto (jako na buchty, mělo by lepit) a zakryté ho nechte na teplém místě přibližně 40 minut kynout.
  2. Poté z něj na pomoučené pracovní ploše vyválejte kruh. Na střed klaďte odstopkované višně a kraje těsta ohýbejte směrem dovnitř.
  3. Pečte asi 35 minut dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C. Podávejte pocukrované a ozdobené mátovými lístky.
Reklama

Gurmet - červenec, srpen 2014Gurmet – Vaše škola vaření

Letní dvojčíslo Gurmetu plně odráží léto a prázdniny, které jsou časem dovolených. Za dobrým jídlem jsme se rozhodli vyrazit do Středomoří a na Balkán, takže jsme pro vás připravili nejen nedělní oběd ve španělském duchu, ale taky domácké menu jako vystřižené z dovolené v Bulharsku. Středomořské téma se objeví i v rubrice zdraví, kde najdete šestici receptů, ve kterých hraje klíčovou roli olivový olej.

Naučíme vás také, jak si připravit čerstvé domácí těstoviny, vařit (i grilovat) venku dobroty, které vymyslel a uvařil Zdeněk Pohlreich. Jak uvařit opravdu bleskurychle, vám poradí Jamie Oliver, a o recept na skvělou barbecue omáčku se s vámi podělí Michal Nikodem. Také tentokrát vám nabídneme spoustu sladkostí – od koláčů přes dorty až po domácí zmrzlinu. Léto budiž pochváleno!

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama