Krémová rajčatová polévka s fazolemi

Moje hodnocení
3x

Klasická kombinace rajčat a fazolí tady dostává úplně nový rozměr. A také obrovský náboj onoho vrcholného chuťového zážitku, který si říká umami. Vydatně jí k tomu pomáhají i další lahodné ingredience.

4 porce
45 minut
italská

Suroviny

Postup přípravy

  1. V silnostěnném hrnci rozehřejte při střední teplotě máslo. Vsypte cibuli, česnek a mrkev nakrájené nadrobno a smažte asi 5 minut, až mrkev zvláční. Po asi 3 minutách smažení vmíchejte bylinky, aby se rozvoněly.
  2. Zvyšte teplotu a vmíchejte rajčatovou pastu. Smažte ji asi 2 minuty, aby zintenzivněla její chuť. Vlijte víno, povařte 3 minuty, až se většina tekutiny odpaří.
  3. Přidejte většinu fazolí (asi 1 hrnek), vývar, parmazán, osolte a opepřete. Promíchejte a při mírné teplotě povařte pod pokličkou asi 3 minuty, občas promíchejte. Polévku pak rozmixujte tyčovým mixérem.
  4. Pak do ní vsypte zbylé fazole, lístky špenátu a, chcete-li, smetanu. Promíchejte, případně dochuťte solí a pepřem a podávejte, nejlépe s křupavým pečivem.
PRIMA TIP Polévku během vaření ochutnávejte, zdali není už dost slaná, protože konzervované fazole sůl obsahují a slaný může být i vývar.

Vyzkoušejte i další recepty na rajčatovou polévku z různých koutů světa

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty